Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Sjuksköterska till Häktet Göteborg

Sjuksköterska till Häktet Göteborg

Häktet Göteborg Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om häktet Göteborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/goteborg/#om

Häktet Göteborg är ett säkerhetshäkte, placerat i centrala Göteborg. Vi har 344 platser där vi tar hand om både häktade och anhållna personer på ett sätt som tryggar rättssäkerhet och integritet.
På häktet Göteborg arbetar kriminalvårdare, psykologer, sjuksköterskor, administratörer, säkerhetshandläggare, kockar, lärare, produktionsledare, chefer med flera. Vi är en innehållsrik verksamhet med cirka 350 medarbetare som dagligen arbetar med Kriminalvårdens viktiga uppdrag att bryta den onda cirkeln!

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på häktet Göteborg har du dels mottagning för bedömning av lättare åkommor, men du bedömer även vilka sökande som ska träffa läkare eller annan yrkesgrupp. Det innebär att du arbetar både med somatiskt och psykiatrisk hälso- och sjukvård för de intagna, assisterar vid läkarmottagning samt administrerar läkemedel i första hand genom dosdispensering. Dokumentation sker i PMO patientdatajournal.

Du kommer att ingå i ett team bestående av sju sjuksköterskor. Samarbete med övrig kriminalvårdspersonal är en självklar och viktig del av arbetet. Kriminalvården har också ett nära samarbete med Folkhälsomyndigheten när det gäller epidemiologisk rapportering om riskbeteende för blodsmitta.

Besök vår hemsida för att läsa mer om hur det är att arbeta som sjuksköterska i Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/yrkesroller/sjukskoterska/

Kvalifikationer

Du skall vara legitimerad sjuksköterska och om du har erfarenheter av akutsjukvård, psykiatri eller beroendevård är det meriterande.

Arbetet är självständigt och det är viktigt att du har god förmåga att arbeta tillsammans med andra yrkeskategorier och att förmedla dina kunskaper. Vi fäster stor vikt vid att du är professionell i din yrkesroll där det ingår att göra medicinska prioriteringar, vara flexibel i patientkontakten men ändå sätta tydliga gränser för vad sjukvård innebär samt att ha en god empatisk förmåga.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Start enligt överenskommelse

Tidsbegränsat till: 2020-08-31

Ansökan

Ansök senast: 2019-11-20
Referensnummer: A912494
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Kriminalvården tillämpar individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Arbetstid må-söndag fasta tider

Kontakt

Kontaktperson

Susanne Sjöstedt
Kriminalvårdsinspektör
0728626674
Susanne.Sjostedt@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Sofia Boman
SACO
031-7529516

Sandra Winkler
Vårdförbundet
077-2280800
Sandra.Winkler@kriminalvarden.se

Stefan Römer
Seko
Stefan.Romer@kriminalvarden.se

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.