Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Specialist HR-system med inriktning kompetensförsörjning

HR-avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Kompetensförsörjningsenheten är en del av Kriminalvårdens HR-avdelning och ansvarar för att utveckla och kvalitetssäkra myndighetens kompetensförsörjning, inom enheten finns 8 sektioner fördelat på 6 orter i landet.

Sektionen för personalförsörjning har i uppgift att nationellt utveckla och regionalt förfina och underhålla rekryterings-och kompetensutvecklingsprocesser som är professionella och som säkerställer myndighetens behov av ny kompetens. Vi ska identifiera, analysera, utveckla och följa upp myndighetens långsiktiga kompetensförsörjning. Du kommer ingå i sektionen för personalförsörjning som har ett utvecklingsuppdrag inom kompetensförsörjning.

Arbetsbeskrivning

Vi vill gå mot den digitala framtiden och den digitala HR-organisationen och söker därför dig som har en fallenhet att kunna omvandla arbetsprocesser inom HR till tekniklösningar för att skapa en bra medarbetareupplevelse för användarna inom organisationen. Det är stort fokus på kompetens och rekrytering i myndigheten och aktuella utmaningar inom sektionen är att koppla rekryteringssystemet till vår förändrade rekryteringsprocess. Vi är inne i ett expansivt skede vilket gör att fokus inte bara är på förvaltning utan även utveckling. Du är med i processen att utifrån verksamhetens behov genomföra förstudier, kravställa och införa nya arbetssätt och system inom området.

Du kommer ansvara för kravställning i systemstöd kopplat till Kriminalvårdens kompetensförsörjningsstrategi, främst rekryterings- och kompetenssystem. Du har kontakt med användare genom support via telefon, mail och utbildningsinsatser samt ansvarar för viss användardokumentation. I rollen ingår att vara kontakt mellan verksamhet och IT, både vad gäller leverantörer av system inom området och Kriminalvårdens IT-avdelning.

I tjänsten ingår rollen som delförvaltningsledare för kompetensförsörjning och du kommer ingå i förvaltningsledningen för HR.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med HR/personalinriktning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant. Du har erfarenhet av att ha arbetat i HR-processer, gärna med inriktning mot kompetensförsörjning samt att du har erfarenhet från flera HR- system så som kompetens- och rekryteringsverktyg. Du behöver ha ett intresse och förståelse för hur IT kan stödja verksamhetens chefer och medarbetare.

Du har kännedom om de lagar och avtal som styr HR-området och det är meriterande om du har kunskap om förvaltningsmodeller så som PM3.

Vi ser gärna att du har arbetat med kompetensbaserad rekrytering men det är inget krav. Meriterande är även erfarenhet av systemförvaltning med verksamhetsfokus och arbetat med behörighetsstyrning.

Som person är du självgående, tar initiativ och sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du samarbetar bra med andra, är flexibel, skapar kontakter och underhåller långsiktiga relationer. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt har en analytisk förmåga och arbetar strukturerat med att lösa komplexa frågor. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast efter överenskommelse
Du kommer ha titeln systemförvaltare HR
Placeringsort: Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-08
Referensnummer: A756432
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Svante Karlsson
Sektionschef
011-496 33 75

Fackliga företrädare

Ulf Grahn
Saco-S
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-s/ ST
077-22 80 800

Övrigt

Provanställning kan komma att tillämpas.
Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.