Kriminalvården logotyp

Strategisk personalplanerare

Strategisk personalplanerare

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens servicecenter (KSC) stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt är myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära
personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd. KSC fungerar som en väg in för frågor och har som mål att lösa alla frågor och problem på ett vänligt och professionellt sätt.

Arbetsbeskrivning

KSC utför nu ett projekt med att samordna regionala bemanningsteam där uppdraget innebär att utbilda och stötta personal vid en kommande implementering inom regionerna. I vårt uppdrag ingår också att stödja verksamheten med rapportering och uppföljning av deras verksamhet.

I rollen som strategisk personalplanerare kommer du att arbeta med strategisk och operativ personalplanering, rapportering, uppföljning, analys, övergripande semesterplanering, ge information och rådgivning i resursrelaterade frågor enligt riktlinjer från HR.

I din grundanställning tillhör du Sektionen för Samordnad bemanning vars arbete kommer att utformas och starta upp parallellt med projektuppdraget. Sektionen kommer att ge schemastöd till lokal verksamhet/regionala bemanningsgrupper i schema- och resurshanteringsfrågor i personalsystemet Heroma samt ansvara för resurshanteringsutbildningar i Heroma.

Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor. Du ser helheter och tar hänsyn till de större perspektiven. Vidare är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande med andra människor. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du kan även arbeta bra med komplexa frågor där du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Erfarenhet av bemanningsplanering/ rangering
• Erfarenhet av analysarbete och strategisk planering
• Erfarenhet av personal- och bemanningssystem
• Kunskaper inom lag och avtal såsom arbetsrätt, arbetstidsregler, policys etc.
• Mycket god kunskap om bemanningsplanering
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Högskoleutbildning inom civilekonom, logistik eller PA alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Erfarenhet av projektarbete
• Erfarenhet av inrullning och implementering av nya tjänster
• Erfarenhet av arbete inom Kriminalvården
• God kunskap i Heroma
• Mycket god kunskap i Excel

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Tidsbegränsat till: 2022-05-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-21
Referensnummer: C56694
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Maria Wallberg
Gruppchef
011-496 31 20

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.