Kriminalvården logotyp

Studie- och yrkesvägledare

Studie- och yrkesvägledare

Sektionen för vuxenutbildning Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Sektionen för vuxenutbildning bedriver och utvecklar vuxenutbildning för klienter på landets anstalter och unga klienter i häkten.

Tjänsten är placerad i rektorsområde Nord med placering i Härnösand.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i en grupp av flera studie- och yrkesvägledare. Arbetet sker i nära samverkan mellan studie- och yrkesvägledarna, rektorer samt övriga medarbetare inom Kriminalvårdens vuxenutbildning. Studie- och yrkesvägledningen är en resurs för alla intagna i häkte och anstalt. I arbetet ingår uppgifter som till exempel motiverande samtal, stöd kring individuell studieplanering och behörighetsfrågor. Vägledningen med intagna sker per telefon. I arbetet har du dagliga interna och externa kontakter via mejl och telefon.

Arbetet innebär planering och genomförande utifrån nationella styrdokument, verksamhetens mål, beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har väl grundade och tydliga värderingar samt förmåga att sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du har en god samarbetsförmåga och anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap på efter mottagaren. I ditt arbete ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Studie- och yrkesvägledarexamen
• Goda kunskaper i datoranvändning
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av vägledning på distans via telefon
• Erfarenhet av att arbeta med människor i en socialt utsatt situation
• Erfarenhet av vägledning inom vuxenutbildning eller gymnasieskola

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde augusti 2021
Placeringsort Härnösand

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-16
Referensnummer: C53762
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Olof Vahlström
Rektor, Vuxenutbildningen Region Nord
0761062553

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-228 08 00(vx)

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.