Kriminalvården logotyp

Studiepedagog till vuxenutbildningen inom Kriminalvården

Studiepedagog till vuxenutbildningen inom Kriminalvården

Sektionen för vuxenutbildning Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Tjänsten som studiepedagog är placerad på Anstalten Skogome, en anstalt med säkerhetsklass 2, dvs. med medelhög säkerhetsnivå. Vuxenutbildningen motsvarar Komvux och är en nationellt sammanhållen verksamhet för klienter i Kriminalvården. Vid varje anstalt och vissa häkten finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108) och Läroplan för vuxenutbildningen. Behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare. Undervisningen sker både lokalt och på distans. Som ett led i att stärka stödet till de studerande genomför vi nu ett pilotprojekt med studiepedagoger i begränsad omfattning.

Arbetsbeskrivning

Som studiepedagog kommer du att stödja och handleda de enskilda studerande i deras studier på lärcentrum, både praktiskt och pedagogiskt, medan lärarna ansvarar för undervisning, bedömning och betygsättning. I arbetet ingår att informera klienter om vuxenutbildningen och introducera nya studerande i hur det fungerar på lärcentrum. Den tredje delen i tjänsten är administration. Du bistår t. ex. klienter med bokning av vägledningssamtal, med ansökningar, beställer studiematerial och ansvarar för viss studiedokumentation i myndighetens system för verkställighetsplanering. Samarbete är centralt. Du samarbetar med en rad funktioner kring klienterna, bland annat med lärare, administratörer, studie- och yrkesvägledare, kriminalvårdare och chefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra tillsammans med andra människor, relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. För att lyckas behöver du ha en pedagogisk insikt, och ha god förståelse till hur människan tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar.
Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt, du kan skilja på det privata och professionella och ha hög integritet. Du är flexibel och kan förhålla dig till klienters olikheter och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Du ser till helheten och ser din roll och verkar för hela verksamhetens bästa.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Fullständig gymnasieutbildning
• Erfarenhet av arbete i pedagogisk verksamhet
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• Goda datorkunskaper

Det är meriterade om du har:
• Eftergymnasial utbildning inom pedagogik, t ex lärarassistent, stödpedagog eller socialpedagog
• Utbildning inom specialpedagogik
• Utbildning inom administration
• Erfarenhet av arbete inom kommunal vuxenutbildning
• Erfarenhet av specialpedagogiskt arbete
• Erfarenhet av att praktiskt och pedagogiskt stödja och handleda enskilda studerande/elever
• Erfarenhet av administrativt arbete
• Kunskaper i andra språk utöver svenska

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde: Enligt överenskommelse.
Placeringsort: Göteborg, Hisings Backa

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-07
Referensnummer: C68137
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Vi tillämpar individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Lars Alexandersson
Tf rektor, region Väst
0522-681427

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Urban Karlsson
OFR-S
0521-742582

Lars Jonsson
Saco-S LR
077-228 08 00

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.