Kriminalvården logotyp

Systemarkitekt till Gruppen KVR Verksamhetsnära

Systemarkitekt till Gruppen KVR Verksamhetsnära

IT-avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT med stor satsning och fokus på myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Tillsammans jobbar vi för att skapa de förutsättningar som en modern myndighet kräver av en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT.

I rollen som systemarkitekt inom kriminalvården arbetar du nära och i de agila team som finns inom dina ansvarsområden. Vi jobbar med utveckling i Microsoftmiljö och huvuduppdraget är att digitalisera kriminalvården. Viktigt är att du är en person som trivs med utmaningar, är social och vill vara en aktiv del av kriminalvårdens digitalisering.

Arbetsbeskrivning

Som systemarkitekt inom gruppen för KVR Verksamhetsnära kommer du arbeta i en objektorienterad miljö med fokus på systemutveckling för myndighetens kärnverksamhet. Du kommer att arbeta inom projekt och uppdrag, parallellt som du bidrar i det strategiska arbetet att utveckla myndighetens systemarkitektur över tid.
Du kommer jobba i team som utvecklar verksamhetsnära och fungera som länken till arkitekturfunktion. Du ansvarar för att våra lösningar uppfyller de krav vi har på både säkerhet och stabilitet samt att vi hela tiden utvecklar lösningar mot de mål som är uppsatta.
Vår utveckling sker agilt där arbetet utförs i team som har ett tätt samarbete med vår verksamhet och dess kravställare, både i nyutveckling och förvaltning.
I arbetet med digitaliseringen av Kriminalvården arbetar vi med ständiga förbättringar i både arbetssätt och utveckling för att på så sätt vara med att bidra till en utökad samhällsnytta och en attraktiv arbetsplats.
Vi är i dagsläget tre team som arbetar inom olika verksamhetsområden. Teamen består av Scrum master, systemarkitekt, testare samt systemutvecklare. Inom avdelningen har vi UX designers och lösningsarkitekt som du också kommer att jobba tillsammans med.
Vi värdesätter att varje team har hög grad av självbestämmande, kan arbeta med moderna tekniker och arbetssätt och därmed leverera värde till våra användare. I våra team värdesätts gemenskapen högt och stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper för att på så sätt bidra till ett bra arbetsklimat och en lärande kultur.
Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och arbetar fokuserat att driva dem i mål. Du arbetar bra med andra genom att vara lyhörd och öppen för andras tankar och idéer. Vidare ser vi att du har förmågan att tänka strategiskt och se lösningar på både kort- och lång sikt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Eftergymnasial utbildning inom IT, exempelvis Dataingenjör, Systemvetenskap eller motsvarande.
• Flerårig erfarenhet av systemutveckling i exempelvis .NET eller motsvarande.
• Erfarenhet av att modellera och beskriva systemtekniska lösningar
• God kunskap och tidigare erfarenhet av agila arbetssätt
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har:
• Certifiering inom system- och lösningsarkitektur
• Erfarenhet av .NET Core, AspNetCore
• Erfarenhet av AspNet MVC/Razor/Blazor
• Erfarenhet av utveckling av REST-baserade microtjänster
• Erfarenhet av utveckling av frontend (och micro frontends)
• Erfarenhet av DevOps
• Erfarenhet av legacy-teknik som t.ex. WinForms, WPF, WCF och SOAP-baserade asmx-tjänster.
• Erfarenhet av systemutveckling inom offentlig förvaltning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-29
Referensnummer: C62400
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Nathalie Johansson
Gruppchef KVR Verksamhetsnära
011-4741459

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.