Kriminalvården logotyp

Systemutvecklare inom BI och beslutsstöd

Systemutvecklare inom BI och beslutsstöd

Sektionen för applikationsutveckling Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för fängelser, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT med stor satsning och fokus på myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Tillsammans jobbar vi för att skapa de förutsättningar som en modern myndighet kräver av en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT.

Tjänsten är placerad inom Gruppen för applikationsplattformar och egenutveckling som har i uppgift att stödja all form av applikationsutveckling som sker inom Kriminalvården i form av plattformar, integrationer, utvecklingsstöd och
releasehantering.

Arbetsbeskrivning

Som systemutvecklare inom Kriminalvården arbetar du i agila team där fokus är att leverera nytta till våra kärn- och stödverksamheter. Gruppen arbetar med utveckling i microsoftmiljö och huvuduppdraget är att digitalisera Kriminalvården.

Arbetet innebär en hel del dialog med beställare för att översätta behov. Du behöver ha en förmåga att hela tiden arbeta med beställarens och Kriminalvårdens bästa i fokus. Vi bygger och förvaltar all form av uppföljning som efterfrågas inom Kriminalvården som inte är operativ.

Det är för oss viktigt att du trivs med utmaningar och vill vara del av Kriminalvårdens digitalisering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra samtidigt som du själv kan driva dina egna processer vidare. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan därmed snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. I ditt arbete fokuserar du på resultat och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Relevant akademisk examen, såsom systemveterare, högskoleingenjör, civilingenjör eller liknande, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Flerårig erfarenhet som utvecklare inom BI
• Flerårig erfarenhet med Kimbal metoden och BIML
• Kunskap om SQL
• Kunskap om C#
• Kunskap om agilt arbete
• Kunskap inom applikations livscykelhantering
• Kunskap inom Kimbal, SSIS, BIML
• Teknisk kompetens inom IT
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Certifieringar inom BI, SQL eller C#
• Erfarenhet av microsofts utvecklingsverktyg (t ex VS, TFS)
• Erfarenhet av att arbeta inom statlig myndighet
• Kunskap inom SAS, Power BI och EDV

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-11
Referensnummer: C49507
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Arbete kan förekomma utanför dagtid då installationer och uppgradering måste genomföras.

Kontakt

Kontaktperson

Niklas Aapola
Gruppchef
0728-626891
Niklas.Aapola@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.