Kriminalvården logotyp

Teknisk arkitekt inom server

Teknisk arkitekt inom server

Sektionen för infrastruktur Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT med stor satsning och fokus på myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Tillsammans jobbar vi för att skapa de förutsättningar som en modern myndighet kräver av en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT.

Arbetsbeskrivning

Som teknisk arkitekt inom området server, så ingår du i en grupp med 15 st. IT-tekniker, din primära arbetsuppgift är att bidra med domänspecifik kunskap i arkitekturfrågor, teknisk design och vara drivande när vi har större problem och incidenter inom området server. Du samverkar med lösningsarkitekter, IT-säkerhets arkitekter och förvaltningsledare inom IT. Du har ett tätt samarbete med övriga tekniska arkitekter inom övriga teknikområden. Gruppen Nät och server har som primär uppgift att utveckla, vidmakthålla och utföra djupare felsökning på de tjänster som ingår i området. Gruppen arbetar med mjukvara och hårdvara inom områdena Server, Citrix och nätverk. Som Teknisk arkitekt inom server har man som uppgift att ta fram och underhålla teknisk design för nya behov och befintliga lösningar, att de ligger i linje med IT-avdelningens målarkitektur och arkitekturplaner. Du skapar och reviderar relaterad dokumentation t.ex. designdokumentation, SAD och drifthandledningar. Du deltar i projekt och uppdrag för att driva framtagandet av nya tekniska lösningar. Du är aktivt föreslående i den tekniska utvecklingen och är uppdaterad gällande ny teknik inom området. Vi söker dig som har senior erfarenhet och kompetens inom området Microsoft server och VMWare, som vill ta steget vidare som Teknisk arkitekt. Denna tjänst är en delad tjänst, där du till större del arbetar som Infrastrukturarkitekt och till viss del som IT-tekniker inom området server.
Vår målsättning är att Kriminalvårdens 13 000 anställda ska ha moderna, användarvänliga, stabila och säkra lösningar som motsvarar verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Du underhåller din specialistkunskap och bidrar med kunskapen inom gruppen. Du trivs och arbetar bra med komplexa frågor. Vidare ser vi att du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är duktig på att arbeta med andra och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Erfarenhet som senior It-tekniker med mångårig erfarenhet av Microsoft server och VMWare lösningar
• Erfarenhet av att leda egna uppdrag
• Goda kunskaper om Microsoft server, VMWare och lagring för virtualisering.
• Förmåga att uttrycka sig väl på svenska och engelska i så väl tal som skrift.

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av att leda andra i uppdrag
• Domänspecifik kunskap i arkitekturfrågor och teknisk design.
• Kunskaper in HPE OneView, XenServer och vRealize.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-10
Referensnummer: C68654
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Pär-Otto Löfgren
Gruppchef
011- 496 35 05

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Nilla Mölk
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.