Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Timvikarier till Nationella Transportenheten i Uppsala

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Nationella Transportenheten utför inrikes- och utrikestransporter av klienter som beställs av bland annat kriminalvården och polismyndigheten. I Nationella Transportenheten arbetar drygt 400 personer. Varje år genomförs ca 50 000 transporter varav ca 5 000 går utrikes. Enheten består av fyra inrikes sektioner, en utrikessektion samt planerings- och verksamhetsstödsgrupp.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvårdens Nationella Transportenhet söker medarbetare för timvikariat med goda framtids- och utvecklingsmöjligheter till vår enhet i Uppsala.
Du kommer inledningsvis arbeta som timvikarie och arbetsgivaren har för avsikt att efter godkänd utvärdering, om efterfrågan finns, skicka medarbetare till en betald grundutbildning omfattande 20 veckor.

Som vårdare medverkar du i den dagliga verksamheten på enheten gällande inrikestransporter. Du har som kriminalvårdare direkt kontakt med klienterna. Du ska vara beredd att utföra alla förekommande arbetsuppgifter inom Transportenhetens operativa verksamhet.

På grund av Transportenhetens uppdrag är arbetstiden olika dag för dag. Du ska vara beredd att tjänstgöra mellan kl. 06.00 och 21.00 på dina arbetsdagar (Arbetstidsavtalet är under omförhandling).

Anställnings- och arbetsvillkor regleras enligt Transportföraravtalet. Arbetsvillkoren kan komma att ändras då avtalet är under omförhandling.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen. Körkort B (Manuell växellåda) och körvana. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift samt god datorvana. Andra språkkunskaper är meriterande. Du ska ha en fysisk status som medger regelbunden träning och som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

För arbetet som kriminalvårdare är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi söker dig som har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du har stor social kompetens och fungerar väl i olika arbetsgrupper. Vi förutsätter att du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-31
Referensnummer: A705087
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5

Kontakt

Kontaktperson

Jan Rutström
Kriminalvårdsinspektör
010-484 36 85

Jonas Larsson
Kriminalvårdsinspektör
010-484 39 01

Anders Granlund
Administratör
010-484 38 21

Fackliga företrädare

Camilla Nyström
OFR
camilla.nystrom@kriminalvarden.se

Robert Regosa
Seko
0725059390

Ulf Grahn
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.