Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Timvikarier till Nationella transportenheten Kristianstad

Timvikarier till Nationella transportenheten Kristianstad

Nationella transportenheten (NTE) Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Nationella transportenhetens (NTE) arbetsuppgifter innefattar huvudsakligen att transportera kriminalvårdsklienter mellan häkten och anstalter samt till domstolsförhandlingar, läkarbesök mm. Nationella transportenheten transporterar även frihetsberövade personer på uppdrag av exempelvis Polisen, Statens institutionsstyrelse, Migrationsverket och psykiatrin. Varje år genomförs ca 60 000 transporter varav ca 4 000 går utrikes. Inom enheten, vilken består av fyra inrikes sektioner, en utrikessektion samt planerings- och verksamhetsstödsgrupp, arbetar närmare 500 personer.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdare inom Nationella transportenheten medverkar du i den dagliga verksamheten gällande inrikestransporter och du har direktkontakt med klienterna. Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att transportera frihetsberövade personer, för såväl Kriminalvården som andra myndigheter. Arbetet innefattar även bevakning under t.ex. rättegångar och sjukhusbesök. Du ska vara beredd att utföra alla förekommande arbetsuppgifter inom den Nationella transportenhetens operativa verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt. En god samarbetsförmåga samt förmåga att vara tydlig i kommunikation är även av stor vikt i arbetet som kriminalvårdare, då du ansvarar för verksamheten tillsammans med dina kollegor. I ditt yrkesutövande behöver du även ha ett gott omdöme och integritet. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
• B-körkort för manuellt växlat fordon.
• God körvana.

Meriterande:
• Arbetslivserfarenhet exempelvis från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete.
• Relevanta språkkunskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Tillträde enligt överenskommelse.
Placeringsort Kristianstad.

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-27
Referensnummer: A899786
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Timlön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Annika Leijon
Kriminalvårdsinspektör
010-484 31 03

Fackliga företrädare

Linda Edman
Saco
077-2280800

Linda Olsson
OFR
Linda.olsson@kriminalvarden.se

Thomas Persson
Seko
010-484 34 30

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.