Kriminalvården logotyp

Transportplanerare till Nationella Transportenheten Göteborg

Transportplanerare till Nationella Transportenheten Göteborg

Nationella transportenheten (NTE) Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Nationella transportenhetens arbetsuppgifter är att transportera frihetsberövade personer. Det innefattar huvudsakligen kriminalvårdsklienter mellan häkten och anstalter samt till domstolsförhandlingar, läkarbesök osv. Nationella transportenheten transporterar även frihetsberövade personer åt andra myndigheter.

I Nationella Transportenheten arbetar drygt 700 personer. Varje år genomförs ca 65 000 transporter varav ca 5000 utrikes. Enheten består av fem sektioner samt planerings- och verksamhetsstödsgrupp.

Kriminalvårdens Nationella transportenhet kommer att utöka den operativa verksamheten för att i större utsträckning kunna omhänderta fler transporter av frihetsberövade personer. Utvecklingen har sedan 1 april 2020 varit fokuserad på att avlasta polismyndigheten.
Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Arbetsbeskrivning

Nationella Transportenheten (NTE) växer med ökade uppdrag och söker nu en lokal planerare/seniorhandläggare till NTE Göteborg.

Som transportplanerare har du det operativa ansvaret att leda och fördela transportuppdrag i göteborgsregionen. Transportplaneraren ansvarar tillsammans med sina kollegor för riskanalyser och transportplanering för transportuppdrag i storgöteborg samt längre resor. Detta utifrån ett verksamhetsperspektiv med mandat att besluta om bl.a. fängsel och bemanning. Planeringen görs utifrån ställda krav på säkerhet, effektivitet, servicegrad och god resurshantering. I viss mån avser arbetsuppgifterna också mer strategisk planering inför och under t ex större rättegångar. Du kommer att ha kontakt med kriminalvårdens olika verksamhetsställen och med andra myndigheter och institutioner. Du kommer att arbeta i kriminalvårdens administrativa system, leda personalmöten, hantera personalens arbetspass i Heroma och ha ansvar för personalrangering. Du är en tydlig arbetsgivarrepresentant. Du ska kunna leda och stödja personalen i arbetet på ett stimulerande och meningsfullt sätt, samt kunna upprätthålla en hög dynamisk säkerhetsprofil i det dagliga arbetet. Verksamhetens behov samt riktade uppdrag från Kriminalvårdsinspektören kommer att påverka den mer detaljerade fördelningen av arbetsuppgifter inom ansvarsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv sitt angreppssätt och driver sina processer vidare. Du skall kunna samarbeta bra med andra människor. Du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Ha väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.

Du som söker ska ha:
Högskoleutbildning med inriktning logistik alternativt annan utbildning i kombination med
• erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• erfarenhet av operativt leda och fördela arbete
• god förmåga att uttrycka dig klart, lättillgängligt och korrekt i tal och skrift
• dokumenterad god datorvana
• förmåga av att arbetsleda och stödja personal i det vardagliga arbetet
• aktuell erfarenhet av att arbeta i statlig tjänst eller offentlig sektor
• delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, präglad av en tro på människors vilja och förmåga till utveckling och förändring

Det är meriterande med
• dokumenterad god problemlösningsförmåga
• dokumenterad god förmåga att strukturera och planera
• aktuell erfarenhet av att arbeta i processtyrd organisation

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-31
Referensnummer: C58322
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas<br/>6 mån provanställning kan komma att tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Dagtid mån -fre.

Kontakt

Kontaktperson

Marcus Hjalmarsson
Kriminalvårdsinspektör
010-484 38 25

Fackliga företrädare

Marcus Carlström
SEKO
077-22 80 800

Camilla Nyström
ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco
077-2280800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll och personutredning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.