Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Transportplanerare till Nationella Transportenheten i Göteborg

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Nationella Transportenheten genomför både inrikes- och utrikestransporter av klienter i anstalter och häkten samt, på uppdrag av polisen och andra myndigheter av frihetsberövade personer. Varje år genomförs nära 50 000 transporter varav ca 5 000 går utrikes. Enheten består av fyra geografiska inrikessektioner, en nationell utrikessektion samt verksamhetsstöd. I Nationella Transportenheten arbetar drygt 500 personer.

Arbetsbeskrivning

I linje med vårt utökade uppdrag att omhänderta fler klient transporter söker vi nu en lokal planerare till Nationella Transportenheten Göteborg med ansvar för att planera verksamhet i Göteborg men även för personal stationerad i Tidaholm samt vid behov för hela sektion Mellan. Planeraren har ansvar att planera kriminalvårdens lokala transporter som ligger inom ramen för Nationella Transportenhetens (NTE) uppdrag. I rollen som lokal planerare inom Nationella Transportenheten arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag i en modern myndighet där målet är att skapa bättre ledning och styrning samt en effektivare organisation. Som lokal planerare skall du i samråd med övriga planeringsfunktioner ansvara för att hantera beställningar, planera, genomföra och följa upp det lokala behovet av transporter. Du kommer att ha daglig kontakt med Kriminalvårdens verksamhetsställen och med andra myndigheter och institutioner. Planeraren samverkar med andra planeringsfunktioner inom NTE på nationell nivå i operativa frågor. Du är direkt underställd en av Nationella Transportenhetens Kriminalvårdsinspektör i Göteborg som ansvarar för personalens arbetsmiljö, schemaläggning, budget och säkerhet. En del av arbetsuppgifterna ovan delas tillsammans med annan administrativ personal som är placerade på Nationella Transportenheten. Ett stort förändringsarbete pågår inom Nationella Transportenheten och uppdraget växer kraftigt. Verksamhetens behov samt riktade uppdrag från Kriminalvårdsinspektör kommer att påverka den mer detaljerade fördelningen av arbetsuppgifter inom ansvarsområdet.

Kvalifikationer

Grundläggande krav är gymnasieexamen. Akademisk utbildning, bred verksamhetskunskap från Kriminalvården och kriminalvårdens grundutbildning är meriterande. Personliga egenskaper som vi fäster stor vikt vid är att du ska klara av att hantera stress, hög belastning, arbeta rationellt och ha en god samarbetsförmåga och vara flexibel kombinerat med god förmåga att bemöta andra människor. Arbetet kräver förmåga att kunna strukturera och planera verksamheten samt att kunna leda och stödja personalen i sitt arbete. Arbete som transportplanerare i annat likvärdigt yrke kan vara meriterande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska samt har god vana att arbeta i administrativ miljö. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Vikariat 1 år<br/>Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-03
Referensnummer: A697407
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Marcus Hjalmarsson
Kriminalvårdsinspektör
010-484 38 25

Magnus Olsson
Sektionschef
010-484 39 02

Fackliga företrädare

Mats Orsman
Seko
0728-626361

Hardy Avebring
ST
0705-13 13 31

Ulf Grahn
Saco-s
011-496 3540

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. Samtliga tjänster inom Kriminalvården är säkerhetsklassade.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-10 10 29

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.