Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Utbildningsadministratör till vuxenutbildningen

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Lärcentrum är en nationell organisation för vuxenutbildning riktad till Kriminalvårdens klienter. På varje anstalt finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108). Anställda, behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare. Lärarna undervisar både lokalt och på distans i ett nätverk över landets alla anstalter. Totalt finns närmare 140 lärartjänster. Modellen med lärare på varje anstalt säkrar kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter och gör utbildningen tillgänglig över hela landet.

Studierna är individbaserade enligt individuella studieplaner. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov. Utbildning är en av de verksamheter som kan ingå i klientens planering. Insatserna påverkas av anstaltens och myndighetens säkerhetsvillkor. Ledorden för Kriminalvårdens vuxentutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet.

Vi söker nu förstärkning med en administratör till arbetsgruppen placerad på huvudkontoret i Norrköping. Gruppen består av ytterligare åtta medarbetare, alla med ett nationellt uppdrag.

Arbetsbeskrivning

I dina arbetsuppgifter ingår alla vanligen förekommande administrativa uppgifter inom en utbildningsverksamhet, såsom registrering av lärare, studerande och kurser, hantering av betyg, intyg, kursstarter, avbrott, statistik och bokningar. Insamling av tidigare betyg är en annan uppgift som behöver utvecklas. Det ingår även att tillsammans med kollegerna upprätta och dokumentera rutiner. Arbetet är datorbaserat och det administrativa stödsystem som används är idag ProCapita. Rutiner och struktur är avgörande i en flexibel organisation som vuxenutbildningen inom Kriminalvården.

Du ingår i arbetsgruppen på huvudkontoret och har ett nära samarbete med de båda andra administratörerna, liksom med studie- och yrkesvägledarna. Du har tät telefon-/mailkontakt med lärare, rektorer och andra berörda inom verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig med gymnasieexamen, samt kunskap om och erfarenhet av administration inom formell utbildning, framför allt från kommunal vuxenutbildning. Eftergymnasial utbildning inom administration är meriterande. Du har intresse för utveckling av rutiner och är lösningsinriktad. Vidare arbetar du strukturerat, har god administrativ och organisatorisk förmåga samt kunskap om och erfarenhet av administrativa stödsystem för formell utbildning. Det är meriterande med erfarenhet av Pro Capita. Du har stor datorvana och goda kunskaper i Officepaketet. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du har lätt för att samarbeta med andra, liksom god förmåga till självständigt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 3-6 månader

Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsta till: 2017-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-03
Referensnummer: A706280
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Kontorsarbetstid.

Kontakt

Kontaktperson

Lena Broo
Sektionschef Vuxenutbildningen
0702-33 70 97

Tommy Nyman
Rektor, ställföreträdande chef
011 – 496 34 02

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-s
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Provanställning kan komma att tillämpas.

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.