Kriminalvården logotyp

Utredare till Sektionen för särskilda utredningar

Utredare till Sektionen för särskilda utredningar

Sektionen för särskilda utredningar Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för fängelser, frivård, häkten och klienttransporter.

Sektionen för särskilda utredningar är en del av Säkerhetsavdelningen. Sektionen har till uppgift att genomföra myndighetens internutredningar, dvs utredningar i ärenden där det finns misstankar om att medarbetare har begått brott eller på annat sätt handlat felaktigt i tjänsten, samt myndighetens utredningar av allvarliga incidenter och andra allvarliga händelser. Genom att omhänderta erfarenheter och lärdomar i incidentutredningar utgör utredningsarbetet en motor i det proaktiva säkerhetsarbetet.

Arbetsbeskrivning

Som medarbetare inom sektionen ansvarar du för att genomföra intern- och incidentutredningar. Du förväntas även bidra till utveckling av verksamheten, vara ett stöd till sektionschefen och löpande uppmärksamma händelser som kan vara av betydelse för myndigheten ur utredningssynpunkt. Samtliga medarbetare ska verka för en god intern och extern samverkan samt måluppfyllelsen gällande aktuella uppdrag. Inom tjänsten kan det även uppstå situationer där medarbetaren förväntas att ingå i mer verksamhetsövergripande projekt som faller inom ramen för avdelningens uppdrag.

Utredningsarbetet ställer krav på så väl intern som extern samverkan. Periodvis kräver arbetet resor och övernattningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra, men som själv kan strukturera ditt arbetssätt för att driva processer vidare. Du har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. I arbetet behöver du ha en analyserande förmåga där kvalitativa åtgärdsförslag utgör en viktig komponent. Inom varje verksamhet kan utredningarna inbegripa alla typer av händelser och vara av komplex natur. Vidare är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom statskunskap, beteendevetenskap, pedagogik, juridik, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Erfarenhet av att självständigt bedriva eller leda utredningar eller projekt, gärna med flera aktörer
• Erfarenhet av att samla in, sammanställa, värdera och analysera information i syfte att göra bedömningar
• Goda datakunskaper och stor förståelse för vikten av säker informationshantering
• Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Utbildning eller certifiering inom utredningsmetodik och analysarbete
• Utbildningar inom Kriminalvårdens verksamhet
• Dokumenterad arbetslivserfarenhet inom Kriminalvården, gärna inom fler av Kriminalvårdens verksamhetsgrenar och/eller från olika organisatoriska nivåer med olika typer av arbetsuppgifter
• Utredningserfarenhet inom rättsväsendet eller annan statlig myndighet
• Erfarenhet av säkerhetsrelaterat arbete
• God kunskap kring Kriminalvårdens regelverk

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Stockholm.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-15
Referensnummer: C49628
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Josefin Skoglund
Sektionschef
0733-721628

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.