Kriminalvården logotyp

Utredare vid enheten för planering och arbetsgivarutveckling

Utredare vid enheten för planering och arbetsgivarutveckling

HR-avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens kapacitetsökning innebär att även HR-avdelningen nu växer. För att myndigheten ska nå sina mål och kunna genomföra sina uppdrag rekryterar vi flera nya medarbetare i olika HR-befattningar över hela landet. För mer information vänligen besök vår hemsida https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb.

Enheten för planering och arbetsgivarutveckling har i uppdrag att ansvara för ett kontinuerligt utvecklings-, planerings- och kvalitetsarbete vid HR-avdelningen som stödjer Kriminalvårdens behov av HR över tid. Vi söker nu en utredare som vill vara med och utveckla en myndighet i förändring. Placeringen är vid huvudkontoret i Norrköping, i moderna aktivitetsbaserad kontorslokaler belägna fem minuters promenad från resecentrum.

Arbetsbeskrivning

Som utredare vid Enheten för planering och arbetsgivareutveckling tillser du kvalificerade utredningar och underlag för att utveckla och kontinuerligt säkerställa den nationella ledningen och styrningen av HR i Kriminalvården. I uppdraget ingår ett ansvar i att skapa förutsättningar för tydliga och verksamhetsanpassade mål och en struktur för intern styrning och kontroll.
De övergripande målen med yrkesrollen är att medverka till ett kontinuerligt utvecklings-, och kvalitetsarbete vid HR-avdelningen som stödjer Kriminalvårdens behov av HR över tid.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att vara kvalificerad handläggning, att göra utredningar, utvärdera och utarbeta förslag, planera, sammanställa underlag för slutsatser, följa upp och granska effekter av vidtagna åtgärder. Du kommer att lämna råd, stöd och vägledning till Kriminalvårdens ledningsgrupper och chefer inom sakområdet. Som utredare vid enheten för planering och arbetsgivarutveckling biträder du HR-direktören och avdelningen i arbetet med verksamhetsutveckling, målstyrning, omvärldsbevakning och genomför analyser kopplade till strategiska frågeställningar.

Analyserna du gör i ditt arbete resulterar ofta i flera förslag som kan behöva testas, riskbedömas och konsekvensanalyseras för att kunna förutse för- och nackdelar med olika alternativ. I din roll ingår vidare att du kommer att biträda HR-Direktören och HR-avdelningen i arbetet med målstyrning, omvärldsbevakning och cykliska processer.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen behöver du tänka strategiskt och ha ett brett perspektiv på frågor. Du ser till helheten och kan prioritera och integrera olika delar i verksamheten till en helhet. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Samtidigt som du är flexibel och har förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt att värdera och integrera ny information.

Vidare är du kvalitetsmedveten och noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard, och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa. Du har en god kunskap i ditt område och vill gärna dela med dig av den till andra.

Vi söker dig som har:
• Relevant examen från universitet eller högskola
• Erfarenhet av driva kvalificerat utredningsarbete inom offentlig verksamhet
• Erfarenhet av att insamla och analysera kvalitativ och kvantitativ data
• Erfarenhet av att kommunicera och presentera komplexa underlag, resultat och annat material på ett pedagogisk, tydligt och välformulerat sätt i såväl tal som i skriftlig form
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• Förmåga att analysera data och statistik
• Kunskaper kring hur samhället och statsförvaltningen fungerar och hur förändring sker och under vilka förutsättningar
• God förståelse för arbete i en politiskt styrd verksamhet

Det är meriterande om du har:
• Utbildning inom statistik, samhällsvetenskap, statsvetenskap, samhälls- och kulturanalys, kommunikation
• Projekt- och programledarutbildning
• Mycket meriterande att ha drivit större utvecklingsuppdrag eller utvecklingsprojekt med tillhörande deluppdrag
• Kriminalvårdserfarenhet
• Kunskaper i Statistikportalen, Heroma, Utbildningsportalen, Visma etc.
• Kunskaper inom projekt- och programledning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

2022-01-01
Placeringsort Norrköping

Tidsbegränsat till: 2022-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-08
Referensnummer: C68239
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Frida Thorell
Tf enhetschef
0722-09 01 60

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Nilla Mölk
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.