Kriminalvården logotyp

Utredare vid Planeringsenheten

Utredare vid Planeringsenheten

Planeringsenheten för anstalt och häkte Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vid anstalts- och häktesavdelningen finns planeringsenheten för anstalt och häkte, som har i huvudsakligt uppdrag att utveckla och samordna den nationella ledningen, styrningen och uppföljningen av anstalts- och häktesverksamheten. Enheten har också i uppgift att utveckla strukturer så att det på kort och på lång sikt finns ett effektivt platsutnyttjande och ett plats-bestånd som följer beläggnings- och klientutvecklingen.

Arbetsbeskrivning

Som utredare inom Planeringsenheten kommer du att i första hand ha arbetsuppgifter inom ett av enhetens ansvarsområden, vilket är att hantera beläggningssituation och platsbehov på kort och lång sikt vid anstalter och häkten. I viss utsträckning kan du också komma att involveras i frågor gällande planering och uppföljning av verksamhet samt infrastrukturprojekt.

Som utredare är du beredd att växla mellan ett strategiskt och ett operativt perspektiv. I takt med förändringar inom och utanför avdelningen bidrar du till att identifiera och analysera frågor av strategisk betydelse för en väl fungerande verksamhet vid anstalter och häkten. Du kommer att analysera behov och handlingsalternativ för att på bästa sätt hantera beläggningssituationen över tid. I samband med utredning och genomförande av åtgärder kopplade till beläggningssituationen bidrar du till att driva och samordna kravbild såväl gentemot andra avdelningar som gentemot regional och lokal nivå. Du kommer att ta fram beslutsunderlag och säkerställer uppföljning av fattade beslut.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med både andra avdelningar vid huvudkontoret och med regionerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga som anpassar sättet att förmedla ditt budskap på efter mottagaren. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor samt ser till helheten vad gäller ditt arbete. Du arbetar även bra med komplexa frågor genom att analysera och bryta ner problem i sina beståndsdelar. I ditt arbete visar du på gott omdöme genom att göra korrekta avvägningar och prioriteringar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Flerårig erfarenhet av arbete med kärnverksamhetsfrågor i Kriminalvården där det ingått att självständigt arbeta med etablering eller förändring av verksamhet eller organisation
• Erfarenhet av självständigt arbete med uppgifter som krävt planering, samordning, kvalitetssäkring och uppföljning
• Erfarenhet av att arbeta med frågor och processer som rör hantering av platser och beläggning vid häkte och/eller anstalt
• Goda kunskaper i Office-paketet
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av projektarbete, processorienterat arbete eller utvecklingsarbete
• Erfarenhet av att finna resurseffektiva lösningar på verksamhetsmässiga utmaningar, och gärna förtrogenhet med verksamhetsanalyser
• Förmåga att hantera stora mängder information i ett periodvis mycket högt arbetstempo

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-16
Referensnummer: C52123
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Johanna Hallin
Enhetschef
011-4963840

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.