Utredare

Utredare

Beredningsenheten Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för fängelser, frivård, häkten och klienttransporter.

Tjänsten är placerad vid beredningsenheten inom avdelningen för ledningsstöd. Beredningsenheten ansvarar för att utveckla och kontinuerligt säkerställa beredningsprocessen så att myndighetens beslut är kvalitetssäkrade och tydligt nationellt samordnade. Enheten har också särskilda ansvarsområden som bland annat arbetsordningen, miljö och jämställdhet, intern styrning- och kontroll, det nationella portföljkontoret samt dataskyddsombudet. Inom enheten finns även tillsynssektionen och sektionen för informationsförvaltning.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är en van utredare med erfarenhet av och kunskap om att arbeta på ledningsnivå.

Som utredare kommer du att att arbeta självständigt med att genomföra strategiska utrednings- och utvecklingsuppdrag inom Kriminalvårdens område, samt ofta vara samordnande gentemot andra avdelningar och enheter. I arbetsuppgifterna ingår också att ta fram underlag till myndighetsledningen liksom beredning av olika beslutsunderlag. Du kommer att medverka i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom myndighetsledningens arbetsområde, samt delta i nätverk och utredningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har hög samarbetsförmåga samtidigt som du självständigt kan strukturera ditt arbete och driva processer vidare. I ditt arbete styrs du av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du analysera problem och arbetar strukturerat med komplexa frågor. Du har väl grundade och tydliga värderingar samt förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom företrädesvis samhällskunskap, ekonomi eller juridik alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer som relevant
• Väl vitsordad erfarenhet av tidigare utredningsarbete
• Erfarenhet av strategiskt utrednings-, uppföljnings- och kvalitetsarbete inom offentlig förvaltning på ledningsnivå
• Erfarenhet av arbete som inneburit departementskontakter
• Erfarenhet av att delta i större projekt och av att arbeta med implementering
• Mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete vid regeringskansliet
• Erfarenhet från arbete inom statlig förvaltning
• Goda kunskaper i engelska

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-03
Referensnummer: C48865
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Kajsa Nilsson
Enhetschef
011-496 39 32

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.