Kriminalvården


Utredare

Utredare

Frivårdsavdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Sektionen för verksamhetsinnehåll är en dynamisk arbetsplats. Vi arbetar med nationell utveckling av frivårdens verksamhet utifrån målsättningarna i Modern Frivård. Sektionen ansvarar också för förvaltning och utveckling av myndighetens risk- och behovsbedömningar samt verkställighetsplanering (VSP).

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta både enskilt och i samarbete med andra i att ta fram underlag, göra analyser och utforma förslag till utveckling inom sektionens ansvarsområden. Arbetet bygger på samverkan med kärnverksamheten, samarbete med andra avdelningar inom huvudkontoret samt extern samverkan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är självgående, tar ansvar för din uppgift och själv kan strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare.
Du har en analytisk förmåga att förstå komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna och du producerar egna dokument av hög kvalitet.
Din problemlösande förmåga gör att du arbetar bra med komplexa frågor, analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och kommer med förslag till lösningar. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Din uthållighet gör att du förblir motiverad och effektiv trots eventuella bakslag och besvikelser och du arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.


För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Akademisk examen inom samhälls- eller beteendevetenskap.
• Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete
• Erfarenhet av omvärldsanalys
• Erfarenhet av skriftlig rapportering
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Meriterande:
• Forskarutbildning
• Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning
• Erfarenhet av statistisk analys
• Erfarenhet av projektledning
• Erfarenhet av samarbete och samverkan nationellt och internationellt
• Kunskap om implementering och organisationsutveckling
• Kunskap om rättsväsendet och påföljdssystemet
• Förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast efter överenskommelse.
Placeringsort: Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-13
Referensnummer: A942298
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Flextid, möjlighet till överenskommelse om förtroendearbetstid finns.

Kontakt

Kontaktperson

Gustav Tallving
Sektionschef
011-496 38 92

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass 3 och i dessa fall kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.