Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

UX designer till Applikationsutveckling

UX designer till Applikationsutveckling

Sektionen för applikationsutveckling Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT-struktur. Avdelningen ansvarar för att långsiktigt säkerställa en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT som uppfyller verksamheternas behov. Våra drygt 200 medarbetare sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver.

Gruppen för KVR-utveckling inom sektionen för applikationsutveckling har ansvar för driva utveckling av och förvalta myndighetens kärnsystem och kriminalvårdsregister, KVR, som stödjer klientrelaterade processer och behov inom kärnverksamheten.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvårdens IT-avdelning är i ett expansivt skede och inom gruppen för KVR-utveckling vill vi utöka med en driven och erfaren UX designer.

Som UX designer inom Kriminalvården och gruppen för KVR-utveckling kommer du arbeta i ett UX team med i dagsläget fem personer. UX teamet jobbar mot kravställarna samt flera utvecklingsteam. Arbetssättet som involverar UX är relativt nytt i gruppen och det finns möjlighet att påverka hur vi arbetar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är bra på att bidra till och lyfta ett team genom samarbete, samtidigt som du själv kan ansvara för och driva dina egna arbetsuppgifter. Du är flexibel och ser möjligheterna i förändring. Vidare är du mål- och resultatinriktad och tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att föra arbetet framåt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Relevant utbildning för yrket, exempelvis Master in Human-Computer interaction, Master of digital communication and UX design, Gränssnittdesign/UX, Design och visuell kommunikation alternativt annan utbildning som bedöms likvärdig
• Flerårig arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet av arbete med designverktyg som Sketch, InVision Studio och Adobe XD
• Erfarenhet av att ta fram wireframes och prototyper
• Erfarenhet av informationsarkitektur (IA)
• Erfarenhet av att utföra användartester samt behovsanalyser
• Erfarenhet av systemutvecklingsprojekt/förvaltning och därmed stor förståelse för projektets/förvaltningens alla faser från krav till driftsättning av lösningen
• Förmåga att leda workshops och stötta kunder genom deras digitala transformation
• Förmåga att förstå slutanvändare och deras behov genom relevanta kvantitativa och kvalitativa tekniker/metoder för att bygga användarcentrerade designlösningar
• Förmåga att införa designmetoder hos organisationer
• Kunskap inom gränssnittsdesign
• Goda kunskaper inom .NET utveckling och agilt arbetssätt

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av TFS (Azure DevOps)
• Erfarenhet att arbeta i tvärfunktionella team
• Erfarenhet av att utveckla och genomföra användarundersökningar
• Förmåga att alltid designa för mottagarens behov, och inte utifrån sina egna preferenser.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2020-12-02
Referensnummer: A986803
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Marlene Öhlund
Gruppchef
0727344160

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.