Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Vakthavande befäl till anstalten Haparanda

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Kriminalvården Region Nord söker nu ett vakthavande befäl till anstalten Haparanda. Anstalten Haparanda är en ungdomsanstalt för män i åldrarna 18-24 år med 19 platser. Verksamheten leds av en kriminalvårdschef tillsammans med två kriminalvårdsinspektörer.

Arbetsbeskrivning

Som vakthavande befäl har du ett ansvar för att samordna det dagliga arbetet, med ett särskilt fokus på säkerhetsarbetet. Du utövar operativ arbetsledning utifrån verksamhetens behov, med transporter och säkerhetsarbete som särskilt prioriterade uppgifter. Beslutsfattande sker enligt Kriminalvårdens regelverk. Som vakthavande befäl har du ett ansvar för att leda och ansvara för arbetet med visitationer och ronderingar. I ansvaret ingår att initialt leda incidenthanteringen på häktet och anstalterna vid brand- eller överfallslarm. Vakthavande befäl upprättar säkerhetsbedömningar samt är delaktig i arbetet kring utveckling av rutiner, arbetsinstruktioner och ordningsföreskrifter. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för in/utskrivningar av intagna samt daglig personalrangering. I befattningen som vakthavande befäl företräder du arbetsgivaren.

Kvalifikationer

Grundläggande krav är fullständig 3-årig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen. Om du har högskolekompetens med beteendevetenskaplig, samhällsvetenskaplig och/eller juridisk inriktning, eller annan inriktning som arbetsgivaren finner likvärdig, är detta meriterande. Annat som ses som meriterande är att du har godkänts i kriminalvårdens grundutbildning och har flerårig erfarenhet från arbete inom Kriminalvården. Meriterande är också erfarenhet från arbetsledande position samt godkänd ledarskapsutbildning.

Vi söker dig som är tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du är bra på att samarbeta, är flexibel, stresstålig och har förmågan att se helhetsperspektiv. Du har goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten.

Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar.
Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2017-10-01<br/>Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-31
Referensnummer: A689367
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson

Lars Olsson
Kriminalvårdsinspektör
0922-74 50 02

Fackliga företrädare

Ulf Sandberg
ST/OFR
0922-74 50 36

Roland Vähäjärvi
SEKO
0922-745001

Monica Olausson
SACO
0920-21 40 10

Övrigt

Utan utbildning kommer anställningen påbörjas med en betald utbildning omfattande 20 veckor. Utbildning kan komma att genomföras på annan ort.

Kriminalvården är verksam dygnet runt. Arbetet innebär schemalagd arbetstid (kvällar, nätter och helger).

Inom staten erbjuds bra villkor för bland annat friskvård, arbetstid, semester och pension. För statliga jobb gäller också i regel individuell lönesättning. Läs mer om fördelar på www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.