Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Vakthavande befäl till anstalten Kolmården

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården, region Öst består av verksamhetsområden i Östergötland, Småland och på Gotland. Vi söker nu två vakthavande befäl till vår anstalt i Kolmården. Anstalten har 120 platser i säkerhetsklass tre.

Som vakthavande befäl ska du i samråd med kriminalvårdsinspektören ansvara för säkerheten samt leda och fördela vissa dagliga arbetsuppgifter på anstalten. Vakthavande befäl finns i tjänst dygnet runt och utgör, utanför kontorstid, lokalt högsta operativa beslutsfattare under kriminalvårdschef i beredskap. Som vakthavande befäl har du en tydlig arbetsgivarroll. Du har i din roll ett bra och nära samarbete med kriminalvårdsinspektör.

Några av de arbetsuppgifter befattningen innefattar är:
• Följa upp det dagliga säkerhetsarbetet och vid behov vidta åtgärder
• Skapa och utveckla system för uppföljning av dagliga säkerhetsinsatser
• Tillse att lagar, förordningar, föreskrifter samt anstaltens säkerhetsplan följs
• Planera och genomföra övningar
• Transportplanering
• Upprätta säkerhetsbedömningar samt besluta kring innehav, telefontillstånd mm
• Operativt leda arbetet inom anstalten vilket innebär att bedöma behovet av bemanning, tillse att planerade arbetsuppgifter såsom visitationer, promenader osv utförs enligt gällande regelverk, delta vid in- och utskrivningar m.m.

Kvalifikationer

Grundläggande krav är B-körkort samt fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg alternativt gymnasieexamen eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig, väl vitsordad arbetslivserfarenhet från Kriminalvården och du ska även ha genomgått Kriminalvårdens grundutbildning med godkänt resultat. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska samt är van vid att arbeta med Kriminalvårdens administrativa stödprogram.

Erfarenhet inom ledarskap och operativt säkerhetsarbete är meriterande.

Personliga egenskaper som vi fäster stor vikt vid är att du ska klara av att hantera stress och arbeta rationellt under hög belastning, ha god samarbetsförmåga, vara flexibel och ha ett högt säkerhetstänkande kombinerat med god förmåga att bemöta andra människor.

Du är tydlig, lojal och serviceinriktad med gott omdöme. Arbetet kräver förmåga att kunna strukturera och planera verksamheten på anstalten, att kunna leda och stödja personalen i arbetet på ett stimulerande och meningsfullt sätt samt att kunna upprätthålla en hög dynamisk säkerhetsprofil i det dagliga arbetet.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och en tro på människans möjlighet till utveckling och förändring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde 171101 eller enl överenskommelse <br/>

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-03
Referensnummer: A705768
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Schema
Fast schema må - sö inkl natt

Kontakt

Kontaktperson

Maria Sjöbeck
Kriminalvårdsinspektör
011 - 496 54 38

Fackliga företrädare

Ove Windh
SEKO
077-22 80 800 (vxl)

Nina Malmgren
OFR/ST
077 - 22 80 800 (vxl)

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons eller www.offentligajobb.se.
OBSERVERA: Vi tar INTE emot ansökningar via brev eller e-mail.

Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du har sökt första gången, kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Kriminalvården eller jobb hos andra organisationer som är anslutna till Offentliga Jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning. Din ansökan till en specifik tjänst med tillhörande meritförteckning hanteras enbart av Kriminalvårdens rekryteringsansvariga.

Supporttelefon för sökande: 0771-10 10 29

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.