Kriminalvården logotyp

Vakthavande befäl till anstalterna Färingsö och Svartsjö, vikariat

Vakthavande befäl till anstalterna Färingsö och Svartsjö, vikariat

Region Stockholm Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Verksamhetsområdet Stockholm Väst är en del av region Stockholm och består av den öppna anstalten Svartsjö för män i säkerhetsklass 3 och anstalten Färingsö för kvinnor i säkerhetsklass 2, 3 och häkte. Anstalterna ligger ca 35 km väster om Stockholm i Ekerö kommun och genomför nu en omfattande ombyggnation. Svartsjö kommer efter utbyggnad bestå av 104 platser.

Inom anstalten Svartsjö driver Kriminalvården ett jordbruk på ca 400 ha med ekologisk produktion. Huvudinriktningen är växtodling, nötköttsproduktion, parkskötsel och snickeri. Produktionen vid anstalten Färingsö består i huvudsak av montering/förpackning, keramik, enklare träarbeten och växthus samt skötsel av anstaltens utemiljö.

Arbetsbeskrivning

Som vakthavande befäl ska du i samråd med Kriminalvårdsinspektören ansvara för säkerheten vid verksamhetsstället och operativt leda och fördela dagliga arbetsuppgifter, med transporter och säkerhetsarbete som särskilt prioriterade områden. Vakthavande befäl är utanför kontorstid lokalt högsta operativa beslutsfattare under kriminalvårdschef i beredskap, en företräder arbetsgivaren och är en garanti för att chefslinjen bibehålls hela vägen ut till samtlig personal.

Som vakthavande befäl upprättar du säkerhetsbedömningar och följer upp att säkerhetsrutiner efterlevs samt är delaktig i arbetet kring utveckling av dess rutiner och instruktioner. En deltar vid in- och utskrivningar, hanterar frågor rörande besök, telefontillstånd samt innehav på bostadsrummen.
Du biträder även ledningen i arbetet med systematiskt brandskydd, visitations- och urinprovsstrategi/uppföljning HOVIK, KUT, lokala säkerhetsmöten, statistik, övningsverksamhet, säkerhetsplan m.m.
Som vakthavande befäl görs en daglig bedömning av personalbehov samt kortsiktigt personalrangering i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt. Du har en mycket god samarbetsförmåga och väl grundade och tydliga värderingar. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer. Du har stor integritet och förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har förmågan att kunna växla mellan långsiktig planering och att fatta beslut i akuta frågor. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Vi söker dig som har:
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
• Godkänd kriminalvårdsutbildning
• Kriminalvårdens interna vakthavande befälsutbildning och arbetslivserfarenhet som vakthavande befäl
• Flerårig och väl vitsordad arbetslivserfarenhet från Kriminalvården
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete i arbetsledande ställning eller mycket goda referenser som bekräftar dina ledarskapsförmågor
• Erfarenhet från flera verksamhetsgrenar inom Kriminalvården
• Utbildning i OC och ASP
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis säkerhetsarbete, beteendevetenskap, kriminologi, psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 3-6 månader

Snarast, enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2022-01-31, men ev. möjlighet till förlängning

Tidsbegränsat till: 2022-01-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-29
Referensnummer: C62315
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Schema
Schemalagd, måndag - söndag¤

Kontakt

Kontaktperson

Marcus Bergström
Kriminalvårdsinspektör
08-559 380 14

Linda Karlsson
Personalhandläggare
08-55938011

Niclas Ingesson (facklig)
Ledarna
08-559 39 931

Fackliga företrädare

Ylva Borelid
SEKO
08-559 371 55

Mia Keinänen
OFR / ST
08-559 381 08

Mikaela Heimer
SACO
08-55938466

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

För att jobba som vakthavande befäl behöver du ha fullständig gymnasiekompetens, läs mer om vad det innebär här: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/yrkesroller/kriminalvardare/utbildningskrav-for-kriminalvardare/

Kriminalvården strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag och försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.