Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Vakthavande Befäl till Gotland

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Som vakthavande befäl ska du i samråd med kriminalvårdsinspektören ansvara för säkerheten samt leda och fördela vissa dagliga arbetsuppgifter på häktet. Vakthavande befäl finns i tjänst dygnet runt och utgör, utanför kontorstid, lokalt högsta operativa beslutsfattare under kriminalvårdschef i beredskap. Som vakthavande befäl har du en tydlig arbetsgivarroll.
Några av de arbetsuppgifter befattningen innefattar är:
• Följa upp det dagliga säkerhetsarbetet och vid behov vidta åtgärder
• Skapa och utveckla system för uppföljning av dagliga säkerhetsinsatser
• Tillse att lagar, förordningar, föreskrifter samt häktets säkerhetsplan följs.
• Upprätta säkerhetsbedömningar
• Operativt leda arbetet inom häktet vilket innebär att bedöma behovet av bemanning på häktet, tillse att visitationer utförs, delta vid in och utskrivningar m.m, promenader osv utförs enligt gällande regelverk, delta vid in- och utskrivningar m.m.
• Följa upp att säkerhetsrutiner efterlevs, genomföra säkerhetssamtal och säkerhetsbedömningar.
• Planera transporter

Kvalifikationer

Grundläggande krav är B-körkort samt fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg alternativt gymnasieexamen eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig, väl vitsordad arbetslivserfarenhet från Kriminalvården och du ska även ha genomgått Kriminalvårdens grundutbildning med godkänt resultat. Erfarenhet inom ledarskap samt genomgångenutbildning för vakthavande befäl är meriterande.
Personliga egenskaper som vi fäster storvikt vid är att du skall klara hantera stress och arbeta rationelltunder hög belastning, ha god samarbetsförmåga, vara flexibel och ha ett högt säkerhetstänkande kombinerat med god förmåga att bedöma andra människor. Arbetet kräver förmåga att kunna strukturera och planera verksamheten på verksamhetsområdet, att kunna leda och stödja personalen i arbetet på ett stimulerande och meningsfyllt sätt, samt att kunna upprätthålla en hög dynamisk säkerhetsprofil i det dagliga arbetet. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska samt är van vid att arbeta med Kriminalvårdens administrativa stödprogram. Då handläggningen är en del av förvaltningsprocessen krävs att du är noggrann och strukturerad.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-31
Referensnummer: A701967
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Schema
Fast schema mån-sön

Kontakt

Kontaktperson

Marita Olsson
Kriminalvårdschef
0498 - 662109

Marcus Bill
Kriminalvårdsinspektör
0498-662181

Fackliga företrädare

Anna Urelid
OFR/ST
0498-66 21 70

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.