Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Vakthavande befäl till häktet Kronoberg

Vakthavande befäl till häktet Kronoberg

Kronoberg Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Läs mer om häktet Kronobergs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/kronoberg/#om

Häktet Kronoberg är Stockholms största säkerhetshäkte, beläget på Kungsholmen mitt i centrala Stockholm och har 274 platser för intagna. Häktet är ett hovrättshäkte med närmare 10.000 inskrivningar varje år. Häktet Kronoberg driver även polisens arrestverksamhet.

Arbetsbeskrivning

Som vakthavande befäl ska du i samråd med kriminalvårdsinspektörerna operativt leda och fördela dagliga arbetsuppgifter. Utanför kontorstid ansvarar du för säkerheten på häktet. Arbetet är varierande och håller många gånger ett högt tempo. Du företräder arbetsgivaren och är en garanti för att chefslinjen bibehålls hela vägen ut till samtlig personal, förankrar fattade beslut, och innehar en stödfunktion till kriminalvårdsinspektörer. Du följer upp det dagliga säkerhetsarbetet, hanterar frifotsärenden, genomför preliminära säkerhetsbedömningar m.m. Vakthavande befäl har också ett särskilt operativt ansvar vid incidenter.

Vakthavande befäl på Häktet Kronoberg är stationerade på arresten där de även leder ett arbetsteam på sex personer.

Några av de arbetsuppgifter befattningen innefattar är att följa upp det dagliga säkerhetsarbetet och vid behov vidta åtgärder samt upprätthålla en hög dynamisk säkerhetsprofil i det dagliga arbetet. Vakthavande befäl skapar och utvecklar system för uppföljning av dagliga säkerhetsinsatser samt operativt leder arbetet inom häktet.
Utanför kontorstid bedömer behovet av bemanning inom häktet och rangerar personal. Vakthavande befäl deltar vid in- och utskrivningar samt planerar transporter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är strukturerad och har förmågan att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har förmåga att överblicka och se verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till människor på ett lyhört och smidigt sätt. I rollen som vakthavande befäl uppträder du professionellt i samarbetet med interna och externa myndighetskontakter. Du är lugn och stabil i stressade situationer. I ditt yrkesutövande uppvisar du ett gott omdöme och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

För att lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Krav
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Godkänd grundutbildning från Kriminalvården
• Kriminalvårdens interna vakthavande befälsutbildning
• Arbetat som vakthavande befäl i Kriminalvården
• Erfarenhet av arbetsledande arbete
• Goda kunskaper i svenska och engelska språket i såväl tal som skrift
• God administrativ förmåga och van att arbeta i kriminalvårdens administrativa program


Meriterande
• Aktuell erfarenhet av arbete inom Kriminalvården, gärna häkte

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-05
Referensnummer: A927306
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Schema, schemalagd arbetstid mån - sön. Dag/natt

Kontakt

Kontaktperson

Nina Karnfält
Personalhandläggare häktet Kronoberg
08-559 385 22

Zlatko Dugandzic
Kriminalvårdsinspektör
072-7325220

Fackliga företrädare

Katarina Lustig
ST
08-559 385 05

Mikaela Heimer
SACO
08-559 384 66

Anna-Carin Bjoerkman
SEKO
08-559 385 00

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.