Kriminalvården logotyp

Vakthavande befäl till häktet Östersund

Vakthavande befäl till häktet Östersund

Häktet Östersund Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Östersunds verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/ostersund/#om

Häktet Östersund är nybyggt och idag Sveriges modernaste häkte med 14 ordinarie platser och en organisation på ca 27 medarbetare. Häktets upptagningsområde är i huvudsak Jämtland/Härjedalen och beläget i centrala Östersund bredvid
Polisen.

Till häktet söker vi nu ett vakthavande befäl.

Arbetsbeskrivning

Som vakthavande befäl ansvarar du, i samråd med kriminalvårdsinspektör, för säkerheten vid häktet Östersund och är den som operativt leder verksamheten samt fördelar dagliga arbetsuppgifter. Detta innebär exempelvis planering av transporter, daglig bedömning av personalbehov samt kortsiktig personalrangering. Som vakthavande befäl deltar du även vid in- och utskrivningar, följer upp att säkerhetsrutiner efterlevs samt genomför säkerhetssamtal och säkerhetsbedömningar. Vidare kommer du att handlägga ärenden som rör besöks- och telefontillstånd samt ansvara för övningsverksamhet på häktet. Vakthavande befäl på häktet Östersund ingår också i häktets incidentberedskap och larmstyrka.

Vakthavande befäl vid häktet Östersund finns i tjänst måndag till söndag och utgör, utanför kontorstid, lokalt högsta operativa beslutsfattare under kriminalvårdschef i beredskap. Du företräder arbetsgivaren och är en garanti för att chefslinjen bibehålls hela vägen ut till samtlig personal, förankrar fattade beslut och innehar en stödfunktion till kriminalvårdsinspektör. Beslutsfattande sker enligt Kriminalvårdens regelverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har även förmågan att agera lugnt och kontrollerat i stressituationer. Då du företräder arbetsgivaren samt är ett stöd till kriminalvårdsinspektör behöver du ha god samarbetsförmåga och
förmåga att vara tydlig. I ditt yrkesutövande behöver du även ha ett gott omdöme och integritet. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till
att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg, gymnasieexamen eller motsvarande.
• Godkänd kriminalvårdsutbildning.
• Erfarenhet av klientnära arbete inom Kriminalvården.
• B-körkort.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande om du har:
• Kriminalvårdens interna vakthavande befälsutbildning.
• Arbetat som vakthavande befäl på anstalt/häkte.
• Erfarenhet av arbetsledande arbete.
• Erfarenhet av operativt säkerhetsarbete.
• Erfarenhet av övnings- och utbildningsverksamhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-23
Referensnummer: C70046
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Schema
Helgtjänstgöring förekommer.

Kontakt

Kontaktperson

Christer Arvidsson
Kriminalvårdsinspektör H Östersund
063-6651200

Fackliga företrädare

Sandra Karlsson
ST
063-6651200

Monica Olausson
SACO
092-0214010

Petra Svensk
SEKO
026-4561357

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.