Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Vakthavande befäl till häktet Uddevalla

Vänersborg Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Häktet Uddevalla har 44 platser

Arbetsbeskrivning

Som vakthavande befäl ska du i samråd med Kriminalvårdsinspektören ansvara för säkerheten vid verksamhetsstället.

Vakthavande befäl ska operativt leda och fördela dagliga arbetsuppgifter. Vakthavande befäl finns i tjänst måndag till fredag på dagtid.
Vakthavande befäl företräder arbetsgivaren och är en garanti för att chefslinjen bibehålles hela vägen ut till samtlig personal, förankrar fattade beslut, kommunicerar rakt och tydligt och bidrar till en trygg och effektiv arbetsmiljö. Vakthavande befäl är person som är medveten om hur denne påverkar och påverkas av andra människor.

Några av de arbetsuppgifter befattningen innefattar är: följa upp det dagliga säkerhetsarbetet och vid behov vidta åtgärder t.ex. visitationer, följa upp säkerhetsrutinernas efterlevnad, genomföra säkerhetssamtal, säkerhetsbedömningar och suicidscreening, skapa och utveckla system för uppföljning av dagliga säkerhetsinsatser, planera transporter, bedöma behovet av bemanning mm. Vakthavande befäl har också ett särskilt operativt ansvar vid incidenter.

Kvalifikationer

Grundläggande krav: Gymnasieutbildning eller annan utbildning och/eller erfarenhet som kan prövas likvärdig.

Du har genomgått kriminalvårdens grundutbildning med godkänt resultat.

B-körkort är ett krav

Du har flerårig arbetslivserfarenhet från kriminalvård med mycket goda vitsord.

Erfarenhet inom ledarskap samt genomgången utbildning för vakthavande befäl är meriterande. Meriterande är att du har arbetat som Vakthavande Befäl. Personliga egenskaper som vi fäster stor vikt vid är att du ska klara av att hantera stress och arbeta rationellt under hög belastning, ha god samarbetsförmåga, vara flexibel och ha ett högt säkerhetstänkande kombinerat med god förmåga att bemöta andra människor. Arbetet kräver förmåga att kunna strukturera och planera verksamheten, att kunna leda och stödja personalen i arbetet på ett stimulerande och meningsfullt sätt, samt kunna upprätthålla en hög dynamisk säkerhetsprofil i det dagliga arbetet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska samt är van vid att arbeta med kriminalvårdens administrativa stödprogram. Då handläggningen är en del av förvaltningsprocessen krävs även att du är noggrann och strukturerad.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

180820 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-05-29
Referensnummer: A782314
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuella lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Mån -fre ¤

Kontakt

Kontaktperson

Karin Eriksson
kriminalvårdsinspektör
0522-68 12 01

Bernadette Cully
Personalhandläggare
0521-74 24 02

Fackliga företrädare

Per Simonsson
Seko
0522-68 14 12

Urban Karlsson
OFR/ST
0521-74 25 82

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.