Kriminalvården logotyp

Vakthavande befäl till verksamhetsområde Umeå

Vakthavande befäl till verksamhetsområde Umeå

Umeå Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvården söker nu två vakthavande befäl till verksamhetsområde Umeå som består av anstalten Sörbyn, anstalten Umeå och häktet Umeå.

Arbetsbeskrivning

Som vakthavande befäl har du i uppgift att följa upp det dagliga säkerhetsarbetet och vid upptäckt av brister vidta nödvändiga åtgärder. Du utövar operativ arbetsledning utifrån verksamhetens behov med incidenthantering och säkerhetsarbete som särskilt prioriterade områden. Beslutsfattande sker enligt Kriminalvårdens regelverk. Som vakthavande befäl har du ansvar för att leda övningsverksamheten samt genomföra säkerhetssamtal. I ansvaret ingår initialt att leda incidenthanteringen i hela VO Umeå vid brand- eller överfallslarm. Vakthavande befäl upprättar säkerhetsbedömningar samt är delaktig i arbetet kring utveckling av säkerhetsrutiner, arbetsinstruktioner och ordningsföreskrifter. I arbetsuppgifterna ingår även ansvar för delar kring in/utskrivningar av intagna samt viss personalplanering. I befattningen företräder du arbetsgivaren och har ett nära samarbete med kriminalvårdsinspektören. Vakthavande befäl finns i tjänst dygnet runt och utgör utanför kontorstid lokalt högsta operativa beslutsfattare, under kriminalvårdschef i beredskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer samt har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi ser också att du kommunicerar på ett tydligt sätt och anpassar ditt budskap till mottagaren.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Godkänd kriminalvårdsutbildning
• Flerårig erfarenhet av kriminalvården
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har:
• Genomförd vakthavandebefälsutbildning
• Erfarenhet av kriminalvårdens system
• Erfarenhet av arbete som vakthavande befäl
• Erfarenhet av arbetsledning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-07-25
Referensnummer: C57183
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktperson

Anna Sjödin
Kriminalvårdsinspektör
090-6955875

Marcus Boman
Kriminalvårdsinspektör Häktet Umeå
090-6955928

Fackliga företrädare

Lars Lindström
SEKO
090-695 58 61

Marie Tirén
OFR/ST
090-695 59 01

Monica Olausson
SACO
092-0214010

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.