Kriminalvården logotyp

Verksamhetsanalytiker till de klientadministrativa systemen

Verksamhetsanalytiker till de klientadministrativa systemen

Sektionen för klientsystem Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Tjänsten är placerad i Sektionen för klientsystem som har uppdraget att utveckla och förvalta Kriminalvårdens klientadministrativa system för frivård, häkte och anstalt. Det innebär att de stödjer det klientnära arbetet och är ett funktionellt systemstöd för användarna, samt tillgodoser interna och externa aktörers behov av kvalitetssäkrad information.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetsanalytiker kommer du att få använda dig av din kriminalvårdserfarenhet och dina kunskaper till att utveckla systemstöd och hjälpa medarbetare som använder dem i sitt arbete. Arbetet kommer att innebära att du är med i olika utvecklingsuppdrag där du tillsammans med kollegor analyserar verksamhetens behov och omvandlar dessa till krav samt genomför tester för att säkerställa att systemstödet fungerar som det ska i samband med utveckling och förändring.

Du kommer att samarbeta med alla verksamhetsgrenar och vara en kunskapsresurs med dina erfarenheter från Kriminalvård. De klientadministrativa systemen är sammankopplade med flera andra myndigheter och har omkring 9 000 användare. Uppdraget till sektionen för klientsystem är att utifrån myndighetens verksamhetsprocesser ta fram underlag för att utveckla och förvalta systemstödet. Sektionen fungerar som beställarfunktion gentemot IT-avdelningen och uppdraget består i att definiera behov, ställa funktionella krav och testa utvecklade lösningar samt att hantera samordning med de avdelningar som på olika sätt använder systemen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vidare tar du gärna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra och du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Erfarenhet av arbete inom Kriminalvården
• God kunskap och erfarenhet av att arbeta med påföljder
• Kunskaper som användare av Kriminalvårdsregistret, KVR
• Goda kunskaper i MS-office
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Eftergymnasial utbildning inom juridik, samhälls- och beteendevetenskap eller motsvarade som Kriminalvården bedömer relevant
• Erfarenhet från arbete vid frivården

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-29
Referensnummer: C52741
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Jonas Jarnbjer
Chef för sektionen för klientsystem
011-496 30 59

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.