Kriminalvården logotyp

Verksamhetsarkitekt till de klientadministrativa systemen

Verksamhetsarkitekt till de klientadministrativa systemen

Sektionen för klientsystem Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Sektionen för klientsystem har uppdraget att utveckla och förvalta Kriminalvårdens
klientadministrativa system för frivård, häkte och anstalt så att de stödjer det klientnära arbetet och är ett funktionellt systemstöd för användarna, samt tillgodoser interna och externa aktörers behov av kvalitetssäkrad information.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetsarkitekt kommer du att ansvara för att skapa insikter samt ge stöd till ledning och strategiska produktägare genom att beskriva verksamheten i hanterbara delar. Du kommer att beskriva men framför allt analysera verksamhetsprocesser i sitt sammanhang med målsättningen att förbättra arbetsflöden, beskriva hur information hanteras och analysera informationskvalitet. Verksamhetsarkitekten har även en viktig roll i att utmana teknikstödet så att det stöttar verksamheten på rätt sätt.

Du kommer att ansvara för att utvecklingsinitiativ har en koppling till övergripande mål hjälpa till med att lyfta blicken från aktuell och kortsiktig leverans till helhetsperspektiv för att uppnå avsedda verksamhetseffekter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor och som tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Vidare så förstår du de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Du arbetar bra med komplexa frågor. Analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Högskole- eller universitetsutbildning inom systemvetenskap, juridik, samhälls- och beteendevetenskap eller motsvarade som Kriminalvården bedömer relevant
• Certifierad arkitekt enligt IASA-standard
• Väl meriterad erfarenhet av arbete inom det svenska rättssystemet och bred förståelse för rättsväsendets ingående delar
• Flerårig erfarenhet av att driva egna uppdrag i större och komplexa organisationer
• Mycket god kunskap och förmåga att modellera, visualisera samt analysera strukturer och samband samt att kunna beskriva detta på ett för målgruppen begripligt sätt
• Väl utvecklad förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Kunskap om förvaltningsstyrningsmodellen pm3

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse
Placeringsort Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-26
Referensnummer: C64429
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Jonas Jarnbjer
Chef för sektionen för klientsystem
011-496 30 59

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.