Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Verksamhetsexpert häkte, region Mitt

Verksamhetsexpert häkte, region Mitt

Regionkontoret Mitt Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetsexpert är du direkt underställd sektionschefen och har som uppgift att samordna häktesverksamheten inom regionen. Du är regionchefens resurs och kriminalvårdschefernas stöd i arbete med att driva och stödja implementeringen av nationella uppdrag samt utveckla den samlade verksamheten mot ställda mål. Det ingår även uppgifter i form av analysarbete, uppföljning samt en del intern styrning och kontroll.
I verksamhetsexpertens uppgift ingår också att stödja regionchefen i arbetet med att överblicka och bedöma hur förändringar av uppdraget ska hanteras avseende strukturer och kompetenser inom regionen samt driva och skapa förutsättningar för extern samverkan.
För arbetet krävs ett nära samarbete med övriga verksamhetsexperter, regionalt placerade experter från huvudkontoret samt ansvariga kriminalvårdschefer för verksamhetsområdena. Kärnverksamhetens behov samt riktade uppdrag från regionchefen kan komma att påverka den mer detaljerade fördelningen av uppgifter inom specialistområdet, vilket även kan innebära uppdrag inom expertområdena anstalt och frivård.
Tjänsten är placerad vid regionkontoret i Örebro, men innebär även kontinuerliga resor inom regionen.

Kvalifikationer

Vem är du?

För uppdraget krävs mycket god analytisk förmåga att förstå komplexa frågeställningar och processer. Förmåga att se helheter och förstå samband i verksamheten är ett krav. Du har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Rollen ställer också krav på att du är självgående och tar initiativ.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:

• en för uppdraget relevant akademisk examen eller annan utbildning/erfarenhet som Kriminalvården bedömer likvärdig
• chefserfarenhet
• bred erfarenhet från arbete inom Kriminalvården och goda kunskaper från expertområdet häkte på genomförandenivå
• mycket goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift
• B-körkort

Meriterande:
• erfarenhet av planerings-, analys- och uppföljningsarbete
• erfarenhet av processinriktat arbetssätt
• erfarenhet från arbete med fastighetsfrågor
• erfarenhet från arbete med säkerhetsfrågor
• teknisk kunskap
• språkkunskaper utöver svenska

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

2020-09-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-07-26
Referensnummer: A956815
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Kerstin Egonsson-Larsson
Sektionschef
077- 22 80 800

Fackliga företrädare

Ida Wågevik
SEKO
077- 22 80 800

Lena Wänsberg-Sjöberg
SACO
077- 22 80 800

Ulrika Wahlbäck
OFR/ST
077- 22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas.

Eventuell provanställning kan bli aktuell.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.