Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Verksjurist till Kriminalvårdens huvudkontor, vikariat

Rättsenheten Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Kriminalvården söker nu till rättsenheten, sektionen för verksjuridik, en verksjurist, för en tidbegränsad anställning. Rättsenheten är organisatoriskt placerad vid den nationella avdelningen för anstalt och häkte vid Kriminalvårdens huvudkontor i Norrköping.

Arbetsbeskrivning

Som verksjurist lämnar du juridisk rådgivning åt myndighetens ledning och huvudkontor. Du kommer att arbeta med föreskrifter, allmänna råd, riktlinjer och andra styrande dokument samt bereda och skriva förslag till yttranden till Justitieombudsmannen, Justitiekanslern, Diskrimineringsombudsmannen med flera. Du kommer att skriva och föredra remissyttranden samt skriva framställningar om lagstiftningsändringar till Justitiedepartementet. Det ingår även att företräda Kriminalvården i överrätt och högsta instans samt att fatta beslut i vissa skadestånds- och ersättningsärenden.

Arbetet som verksjurist är självständigt och omväxlande. Arbetet innebär fortlöpande kontakter med bl.a. Regeringskansliet, andra myndigheter och övriga Kriminalvården.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och är notariemeriterad eller har annan erfarenhet som Kriminalvården bedömer som relevant. Du har flerårig erfarenhet från arbete som kvalificerad jurist från rättsväsendet, förvaltningsmyndighet eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personuppgiftsfrågor, offentlig upphandling eller avtalsrätt.

Arbetet förutsätter att du är analytisk, har god stilistisk förmåga och att du snabbt kan sätta dig in i juridiska frågor av högst skiftande slag. Du behöver kunna dra slutsatser utifrån komplexa underlag och utifrån detta föreslå väl avvägda förslag till beslut som för processen framåt. Du förväntas kunna leverera och byta fokus snabbt, vilket ställer stora krav på din flexibilitet och din förmåga att även under tidspress arbeta noggrant och resultatinriktat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som för oss bl.a. innebär att du är utåtriktad med gott omdöme och hög integritet. Du deltar gärna i diskussioner för att lösa juridiska problem och utveckla verksamheten. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde snarast efter överenskommelse
Vikariat som längst t.o.m. 2018-09-19
Placeringsort: Norrköping eller, efter överenskommelse, Stockholm eller annan ort

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-01
Referensnummer: A754717
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Anna Atanasova Andersson
Tf. sektionschef
011-496 36 10

Elisabeth Lager
Chefsjurist
011-496 37 21

Fackliga företrädare

Ulf Grahn
Saco-s
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-s/ST
077-22 80 800

Olof Carlstein
Seko
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.