Kriminalvården logotyp

Verksjurister till Kriminalvårdens huvudkontor

Verksjurister till Kriminalvårdens huvudkontor

Sektionen för verksjuridik Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Du kommer tillhöra sektionen för verksjuridik och du kan vara placerad i Norrköping, Stockholm eller Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Som verksjurist lämnar du juridisk rådgivning åt myndighetens ledning och huvudkontor. Du kommer att arbeta med föreskrifter och andra styrande dokument samt bereda och skriva förslag till yttranden till t.ex. Justitieombudsmannen. Du kommer att skriva och föredra remissyttranden samt skriva framställningar om lagstiftningsändringar till Justitiedepartementet. Det ingår även att ge stöd i rättsliga processer, att företräda Kriminalvården i domstol samt att fatta beslut i vissa skadestånds- och ersättningsärenden. I arbetet ingår i stor utsträckning att delta som juridisk expert i olika utvecklingsprojekt och arbetsgrupper.

Arbetet som verksjurist är självständigt och omväxlande. Arbetet innebär fortlöpande kontakter med bl.a. Regeringskansliet, andra myndigheter och övriga Kriminalvården.

Kvalifikationer

Arbetet förutsätter att du har god stilistisk förmåga och att du snabbt kan sätta dig in i juridiska frågor av högst skiftande slag. Du behöver kunna dra slutsatser utifrån komplexa underlag och utifrån detta föreslå väl avvägda förslag till beslut som för processen framåt.
Du har ett högt kvalitetsmedvetande och har en förmåga att arbeta noggrant och med god kvalitet.
Som person är du utåtriktad med gott omdöme och hög integritet. Du deltar gärna i diskussioner för att lösa juridiska problem och utveckla verksamheten.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Juristexamen
• Notariemeritering eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har:
• Domarutbildning
• Erfarenhet av rättsligt arbete inom Kriminalvården
• Erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Snarast efter överenskommelse

Tidsbegränsat till: 2022-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-10
Referensnummer: C68640
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Per Henrik Hedbrant
Sektionschef
011-496 39 59

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Nilla Mölk
OFR-ST
077-228 08 00

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.