Kriminalvården logotyp

Vikarierande chef (kriminalvårdsinspektör), Frivården Stockholm stad

Vikarierande chef (kriminalvårdsinspektör), Frivården Stockholm stad

Frivård Stockholm Stad Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Arbetsbeskrivning

Inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag där du kan göra nytta och skillnad. Du kommer till en arbetsplats som värdesätter delaktighet, personlig utveckling och engagemang. Som ledare hjälper du dina medarbetare att på olika sätt rusta våra klienter att klara ett liv utan kriminalitet och droger, det vi kallar Bättre ut.

Som chef leder, utvecklar och följer du upp verksamheten samt utgör ett stöd för dina medarbetare i det dagliga arbetet. I arbetet ingår personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för ca 20 medarbetare, som arbetar med handläggning av klienter som står under övervakning och ansvarar för frigivningsförberedelser för de anstaltsklienter som vid villkorlig frigivning ska stå under övervakning. Utöver detta har du ett samverkansansvar gentemot kommunerna och landstinget som ingår i ditt chefsuppdrag. Du ingår i ledningsgruppen där frivårdschefen samt dina kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och förmågan att engagera andra. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du är lugn och professionell även i krävande situationer och har förmågan att anpassa dig till förändrade förutsättningar. I din yrkesroll har du en analytisk blick, god problemlösningsförmåga och en förmåga att tillsammans med dina medarbetare driva utvecklings- och förändringsarbete inom ett av världen bästa kriminalvårdssystem.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Relevant akademisk utbildning om minst 120 hp.
• Relevant erfarenhet av arbets- och personalledning.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har:
• Dokumenterad ledarskapsutbildning.
• Erfarenhet av att arbeta enl frivårdens processer och regelverk.
• Erfarenhet av att arbeta enl Krimsticsmetoden.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2022-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-25
Referensnummer: C63928
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Göran Törnblom
Frivårdschef
076 518 87 38
goran.tornblom@kriminalvarden.se

Niclas Ingesson (facklig)
Ledarna
08-559 39 931

Fackliga företrädare

John Lundell
OFR-s/ST
077-22 80 800

Ylva Borelid
SEKO
08-559 371 55

Mikaela Heimer
Saco-S
0768997824

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Intervjuer kommer att genomföras den 3 nov.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. Supporttelefon för sökande: 0771-693693.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.