Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Vikarierande Frivårdsinspektör, VO Malmö frivård

Vikarierande Frivårdsinspektör, VO Malmö frivård

Frivården Malmö Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om frivården Malmös verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/malmo/#verksamhet

Verksamhetsområde Frivården Malmö har ett kontor i Malmö och ett mindre i Ystad med totalt ca 90 anställda. Vi bedriver verksamhet och har klientbesök i säkra och trevliga lokaler som är centralt belägna.

Arbetsbeskrivning

Som frivårdsinspektör ansvarar du för villkorligt frigivna klienter samt klienter dömda till skyddstillsyn som står under övervakning. Frivården ansvarar även för intensivövervakning med elektronisk kontroll, s.k. fotboja, och samhällstjänst. Arbetet inom frivården består till stor del av utredningsarbete, att göra risk- och behovsbedömningar samt upprätta planer
för verkställigheten. I arbetet ingår även att leda behandlingsprogram för frivårdsklienter.
Som frivårdsinspektör deltar du aktivt i påverkansarbetet riktat mot klienter bland annat genom strukturerade samtal utifrån KBT, att motivera till deltagande i programverksamhet samt att medverka i frigivningsförberedelser för klienter intagna på anstalt.
I arbetsuppgifterna ingår även att utföra personutredningar samt avge yttrande till domstol och föreslå lämplig påföljd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap utefter mottagarens förutsättningar. I ditt yrkesutövande har du ha ett gott omdöme och integritet. Som frivårdsinspektör behöver du ha god samarbetsförmåga och kunna kommunicera på ett tydligt sätt. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk examen (lägst kandidatnivå) företrädesvis beteendevetare, jurist, socionom eller inom samhällsvetenskap alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift.
• B-körkort

Meriterande
• Väl vitsordad arbetslivserfarenhet inom kriminalvård, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete.
• Erfarenhet av att arbeta med Krimstics.
• Relevanta språkkunskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 3-6 månader

Omgående eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2020-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-16
Referensnummer: A965337
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid
Kontorsarbetstid med flextidsavtal.

Kontakt

Kontaktperson

Staffan Magnusson
Kriminalvårdsinspektör Frivården Malmö
040-692 71 03
staffan.magnusson@kriminalvarden.se

Petra Tullgren
Kriminalvårdschef
040-6927276

Fackliga företrädare

Karl Sommarström
SACO
040-692 72 06
Karl.Sommarstrom@kriminalvarden.se

Helene Jeppsson
OFR/ST
040-692 72 36
helene.jeppsson@kriminalvarden.se

Roger Nilsson
SEKO
040-692 69 27

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.


Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.