Kriminalvården logotyp

Vikarierande frivårdsinspektörer till Frivården Stockholm Stad

Vikarierande frivårdsinspektörer till Frivården Stockholm Stad

Frivård Stockholm Stad Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Frivården Stockholm Stad är beläget på Gärdet och har cirka 120 medarbetare. Vi söker nu 10 stycken vikarierande frivårdsinspektörer.

Observera att vi i denna rekryteringsprocess arbetar med löpande urval, och intervjuer kan därför komma att ske innan sista ansökningsdatum.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu frivårdsinspektörer inom hela Frivårdens uppdrag.
Det innebär att vi söker dig som är intresserad av att arbeta med villkorligt frigivna klienter samt klienter dömda till skyddstillsyn som står under övervakning. Som frivårdsinspektör med övervakningsfunktion deltar du aktivt i påverkansarbetet riktat mot klienter bland annat genom strukturerade samtal utifrån KBT, att motivera till deltagande i programverksamhet samt att medverka i frigivningsförberedelser för klienter intagna på anstalt.

Söker också dig som vill arbeta med att utföra personutredningar samt avge yttrande till domstol och föreslå lämplig påföljd.

Utöver detta söker vi även dig som är intresserad av att arbeta med att bedriva program riktade mot bland annat kriminalitet, våld, sexualbrott och relationsbrott. Det sammansatta behandlingsutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika behandlingar. Behandlingsverksamheten är en del av helheten i Frivårdens arbete att minska klienternas risk för återfall i brott.

Frivården ansvarar även för intensivövervakning med elektronisk kontroll, s.k. fotboja, och samhällstjänst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap utefter mottagarens förutsättningar. Då du som frivårdsinspektör ansvarar för verksamheten tillsammans med dina kollegor behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande behöver du ha ett gott omdöme och integritet.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen (lägst kandidatnivå) företrädesvis beteendevetare, jurist, socionom eller inom samhällsvetenskap alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet inom kriminalvård, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete.
• Erfarenhet och kunskap om frivårdens uppdrag.
• Erfarenhet av KrimStics.
• Erfarenhet av utredningsarbete.
• Erfarenhet av arbete med KBT-baserade insatser.
• Relevanta språkkunskaper

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-31
Referensnummer: C71689
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Madeleine Ragnell
Personalhandläggare
0736988740
madeleine.ragnell@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Mikaela Heimer
Saco-S
0768997824

Annika Edman Olofsson
ST/OFR
08-559 382 60

Ylva Borelid
SEKO
0768205219

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Observera att vi i denna rekrytering arbetar med löpande urval och intervjuer kan därför komma att genomföras innan sista ansökningsdatum.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.