Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Vikarierande klienthandläggare till anstalten Storboda i Rosersberg

Vikarierande klienthandläggare till anstalten Storboda i Rosersberg

Region Stockholm Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Arbetsbeskrivning

Som klienthandläggare är din huvudsakliga uppgift att ansvara för det samlade klientarbetet, vilket bl.a. innebär att kvalitetssäkra, utveckla och följa upp klienternas verkställighetsplanering och kontaktmannaskap.

I arbetsuppgifterna ingår att bereda och föredra ärenden rörande våra klienter samt fatta vissa klientbeslut enligt delegation. Arbetet innebär handläggning av den juridiska klientprocessen, exempel på ärenden är beräkning av strafftid och upprättande av placeringsunderlag. Du utreder och fattar beslut enligt fängelselagen. I uppdraget ingår även att i dialog med din närmaste chef utveckla och kvalitetssäkra både rättsvårdsarbetet och det dagliga arbetet på avdelningen.

Arbetet på häktesavdelning för förvarstagna handlar mer specifikt om samordning och handläggning för personer som är tagna i förvar enlig Utlänningslagen. Arbetet består bland annat av att bevaka förvarstider, kontroll av beslut om förvar, samordning med berörda myndigheter och beslutsfattande enligt Häkteslagen.

Kvalifikationer

Du är lyhörd för rättssäkerhetens krav och har förmågan att förmedla vidare fattade beslut på ett pedagogiskt sätt. Som klienthandläggare krävs att du är initiativtagande, engagerad och samtidigt noggrann och strukturerad. Du har lätt för att samarbeta och är flexibel.

Krav:
* Akademisk examen med för Kriminalvården relevant inriktning, företrädesvis juridisk, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
* Du har erfarenhet av arbete med samverkan både internt och externt, företrädesvis inom rättsväsendet, eller med andra aktörer relevanta för uppdraget
* Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska både vad gäller skriftlig och muntlig kommunikation.

Meriterande:
* Förvaltningsrättsliga kunskaper och erfarenhet av att hantera uppgifter som både består av juridiska beslut samt handledningsuppdrag
* Erfarenhet av arbete inom området rättsvård, förvaltningsfrågor och/eller handläggning i offentlig förvaltning
* Handläggning av klientärenden i Kriminalvården
* Utbildning i de olika VSP-funktionerna: utredare, planerare och koordinator

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet. I din handledarroll är du engagerad, tydlig och har förmåga att motivera och skapa sammanhang.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Den 2 september 2019

Tidsbegränsat till: 2020-03-02

Ansökan

Ansök senast: 2019-07-29
Referensnummer: A891859
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Flexibel arbetstid

Kontakt

Kontaktperson

Karin Johansson
Kriminalvårdsinspektör
0855937472
Karin.Johansson2@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Ylva Borelid
SEKO
076-8205219

Mikaela Heimer
SACO
08-559 38466

Örjan Nylander
ST
0855937420

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.