Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Vikarierande strategisk bemanningsplanerare

Vikarierande strategisk bemanningsplanerare

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens servicecenter (KSC) är en del av huvudkontoret och stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd. KSC fungerar som en väg in för frågor och har som mål att lösa alla frågor och problem på ett vänligt och professionellt sätt.

Arbetsbeskrivning

KSC har genomfört en pilot med samordnad bemanningsplanering och har nu fått i uppdrag att implementera, stötta personal och utbilda regionala bemanningsgrupper. I uppdraget ingår det också att stödja verksamheten med rapportering och uppföljning av deras verksamhet.

I rollen som bemanningsplanerare kommer du att arbeta med strategisk och operativ personalplanering, rapportering, uppföljning, analys, övergripande semesterplanering, ge information och rådgivning i resursrelaterade frågor enligt riktlinjer från HR.

I din grundanställning tillhör du Schemagruppen där arbetet omfattar löner, personaladministration, schemahantering, reseräkningar och utlägg. Schemagruppens ordinarie uppdrag är att ge schemastöd till lokal verksamhet i schema- och resurshanteringsfrågor i personalsystemet Heroma för medarbetare/PA och chefer samt ansvarar för resurshanteringsutbildningar i Heroma.

Resor ingår i tjänsten

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor. Du ser helheter och tar hänsyn till de större perspektiven. Vidare är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande med andra människor. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Vidare tänker du strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till det. Du kan även arbeta bra med komplexa frågor där du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
• Erfarenhet av bemanningsplanering/ rangering.
• Analysarbete och strategisk planering.
• Kunskaper inom lag & avtal (arbetsrätt, arbetstidsregler, policys etc).
• Vana av personal och bemanningssystem.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• Mycket god kunskap om bemanningsplanering.
• God kunskap om lag och avtal.

Meriterande
• Efter gymnasial utbildning inom ekonomi, logistik och/eller personal administration alternativt annan utbildning som Kriminalvården bedömer relevant för tjänsten.
• Erfarenhet av projektarbete.
• Inrullning och implementering av nya tjänster.
• God kunskap i Heroma.
• Mycket god kunskap i Excel.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-06
Referensnummer: A974325
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Maria Wallberg
Gruppchef
011-496 31 20

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.