Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Sommarjobb

Med godkänd gymnasieutbildning och rätt personlighet, kan du få ett av de mest utvecklande sommarjobb man kan ha – som kriminalvårdare.

Bo Edman och Ida Liljenberg välkomnar nya arbetskamrater i sommar.

- Många kommer in via sommarjobb och blir kvar hos oss, konstaterar Petra Jacobsson, HR-expert på Kriminalvården.

Det är förstås ett gott betyg till jobbet, som på många sätt är unikt.

- De möten du kan få med människor här är det svårt att få någon annanstans, säger hon. Och vill du ha ett meningsfullt jobb, där du gör en social insats, är Kriminalvården helt rätt.

Trygg och stresstålig

Ungefär hälften av de som arbetar inom Kriminalvården är kriminalvårdare och det är som kriminalvårdare det behövs flest sommarvikarier. Men du kan även söka som produktionsledare, lärare och kock.

För att komma i fråga för ett jobb inom Kriminalvården behöver man bland annat ha en godkänd gymnasieutbildning, vara en trygg, ansvarstagande och stresstålig person och dela Kriminalvårdens värdegrund.

Den som har en eftergymnasial bakgrund, som till exempel beteendevetare, socionom, lärare, jurist eller sjuksköterska har stora möjligheter att även söka andra jobb inom Kriminalvården och så småningom gå vidare till exempelvis specialist- eller chefstjänster.

Jobb i hela landet

Alla arbeten på Kriminalvården kommer ut på Offentliga jobb. Där hittar du alla tjänster du kan söka. I annonserna står vad som krävs för respektive jobb. Det framgår också vad som är meriterande, det kan till exempel vara erfarenhet av ett vårdande yrke eller att kunna andra språk.

Vi söker sommarvikarier i många olika delar av Sverige. Du behöver skicka in en separat ansökan på varje annons som du är intresserad av.

- Berätta gärna i det personliga brevet om vad som motiverar dig, tipsar Petra Jacobsson. Den som får ett sommarjobb som kriminalvårdare går inledningsvis en två veckor lång, betald, introduktionsutbildning. Den hålls lokalt på anstalter och häkten.

Den som söker en tillsvidaretjänst som kriminalvårdare får en längre utbildning, på totalt 20 veckor. Man får lön under utbildningen, men är inte garanterad anställning.

Läs gärna mer om var våra verksamhetsställen är belägna här.  

Gå till våra Lediga jobb.

 

Utvecklande och utmanande

Ida Liljenberg, kriminalvårdare

Ida pluggade till kriminolog, efter examen kändes det självklart att söka sig till Kriminalvården.
Läs mer

"du märker snabbt om det passar dig"

Bo Edman, kriminalvårdare

En kompis, som trodde att jobbet skulle passa Bo, rekommenderade honom att söka.
Läs mer

"Försöka påverka och stötta"

Ilona Bartuma, kriminalvårdare

Ilona behövde ett sommarjobb och Stockholm lockade. Hon fick jobb på Hall.
Läs mer