Kriminalvården logotyp

Förtydligande av anställningsformer vid rekrytering till kriminalvårdsutbildningen

Verksamhetens behov och antalet utbildningsplatser styr huruvida du börjar din anställning med utbildning eller arbete. Vid rekrytering till kriminalvårdsutbildningen tillämpas olika anställningsformer beroende på om du har tidigare erfarenhet av kriminalvårdsarbete samt när din kursstart planeras. För att kunna bli tillsvidareanställd krävs att du fem månader efter påbörjad kriminalvårdsutbildning uppfyller utbildningens lärandemål. Vid frågor gällande anställningsformer vänligen kontakta ansvarig rekryterare/chef i den aktuella rekryteringen. Nedan finner du de två anställningsformer som tillämpas.

Alternativ 1 – Provanställning

Detta alternativ kommer att tillämpas för dig som:

  • Inte har jobbat som kriminalvårdare tidigare och inleder din anställning med kriminalvårdsutbildning.

Din anställning kommer att inledas med sex månaders provanställning. Fem månader efter påbörjad kriminalvårdsutbildning gör verksamhetsställe och kompetenscenter en gemensam bedömning inför beslut om tillsvidareanställning.

 

Alternativ 2 – Allmän visstidsanställning

Detta alternativ kommer att tillämpas för dig som:

  • Inte har jobbat som kriminalvårdare tidigare och inleder din anställning med arbete i verksamheten för att senare påbörja utbildningen.
  • Idag arbetar som kriminalvårdare eller har tidigare erfarenhet av att arbeta som kriminalvårdare. Detta gäller oavsett om du inleder din anställning med kriminalvårdsutbildning eller arbete i verksamheten.

 

Din anställning kommer att påbörjas med en allmän visstidsanställning och fem månader efter påbörjad kriminalvårdsutbildning gör verksamhetsställe och kompetenscenter en gemensam bedömning inför beslut om tillsvidareanställning.