Anstalten Halmstad
Halmstad är en anstalt med 83 platser i säkerhetsklass 2. Anstalten har sedan september 2020 även sex platser i säkerhetsklass 3. Anstalten ligger fem kilometer väster om Halmstads centrum.
Halmstad är en anstalt med 83 platser i säkerhetsklass 2. Anstalten har sedan september 2020 även sex platser i säkerhetsklass 3. Anstalten ligger fem kilometer väster om Halmstads centrum.
Lannavägen 3
302 41 Halmstad
Kriminalvården Intagens namn
Lannavägen 3
302 41 Halmstad
Lannavägen 3
302 41 Halmstad
Anstalten Halmstad
302 41 Halmstad
Lat 56,6742
Lon 12,8038
Med bil eller lokalbuss från centrum mot Söndrums industriområde. Lokalbussarna till anstalten är buss 30 mot Tylösand eller buss 60 mot Flygstaden. Flygplatsen, med förbindelse till Stockholm, ligger nära anstalten.
Du kan inte skicka e-post till en intagen här. Se instruktioner för att skicka brev till intagna.
För tillfället råder begränsade möjligheter till besök vid anstalter och häkten samt till permissioner, med anledning av coronaviruset.
All besöksbokning för obevakade besök görs via Kriminalvårdens Servicecenter på 011–496 36 50. Besök bokas för nästkommande vecka och veckan därpå. Besök kan därmed inte ske samma vecka som bokningen. Besöksbokningen är öppen helgfria måndagar, onsdagar samt fredagar 10.00-16.00 och helgfria tisdagar och torsdagar 10.00-18.00.
Bevakade besök bokas genom att ringa direkt till anstalten Halmstad på söndagar mellan klockan 16.00 - 18.00 på telefon 035-2950157. Bevakade besök dvs. besök där personal är med och ingen fysisk kontakt är tillåten mellan besökare och klient, genomförs endast under dagtid på tisdagar och ett besök är max 30 minuter.
I anstaltens huvudbyggnad finns en besöksavdelning med två besöksrum samt ett familjebesöksrum för intagna som har barn. Vid besök måste legitimation medföras, utan legitimation nekas tillträdet till anstaltens område. Ingen form av matvaror eller dryck får medföras till besöksrummen av besökande. Husdjur får inte beträda anstaltens område.
Anstalten Halmstad har tre besöksrum. Ett av dessa rum är reserverat och anpassat för barn, där finns bl.a. leksaker att tillgå. Den som är under 15 år får besöka en intagen endast i sällskap med vuxen följeslagare. Barn över 15 år ska ha giltig fotolegitimation såsom pass eller ID-kort.
Vid besök är det viktigt att som förälder, i de fall barn medföljer, förbereda barnet på mötet med den intagne och avdramatisera anstaltsmiljön före besöket.
Vid frågor som rör barns besök på anstalt har anstalten ett barnombud, som kan svara på eventuella frågor som kan underlätta inför besöket. Dessa nås via anstaltens centralvakt 035-295 01 40 under dagtid.
Du kan inte skicka eller ge pengar till den som är intagen. Den som sitter i häkte eller på anstalt får inte ta emot pengar utifrån, från anhöriga eller andra. Läs mer här.
Montering/ förpackning och service (städ, kök och tvätt).
Vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå, svenska för invandrare samt läs- och skrivträning. Anstalten Halmstad har också storköksutbildning och byggutbildning samt den förberedande arbetslivsutbildningen Min väg till arbete. Föräldraprogram och Godnattsagor inifrån finns på anstalten men bedrivs endast periodvis.
Anstalten har flera ackrediterade behandlingsprogram de intagna kan delta i. På anstalten Halmstad bedrivs MIK, Brottsbrytet, Prism, Puls, One to one.
I anstalten finns motionshall och styrketräningsrum. Besöksgrupper från Fryshuset och Frivilliga Samhällsarbetare kommer till anstalten regelbundet.
Alla intagna som lämnar positiva urinprov skiljs från avdelningen. Målsättningen är att alla ska genomgå något motivations- eller kriminalitetsprogram.
Anstalten byggdes 1990 och ersatte då det gamla fängelset från 1800-talet. Den hade från början 49 platser men har senare byggts till.
Ja
70 anställda, ungefär lika många kvinnor som män.