Anstalten Hinseberg
Hinseberg är en anstalt med enbart kvinnliga intagna. Anstalten har 93 platser i säkerhetsklass 2. Anstalten ligger i utkanten av Frövi omkring två mil nordost om Örebro.
Hinseberg är en anstalt med enbart kvinnliga intagna. Anstalten har 93 platser i säkerhetsklass 2. Anstalten ligger i utkanten av Frövi omkring två mil nordost om Örebro.
Anstalten Hinseberg
718 92 Frövi
Kriminalvården Intagens namn
Hinseberg 120
718 92 Frövi
Anstalten Hinseberg
718 92 Frövi
Hinseberg 120
718 92 Frövi
Lat 59,457972
Lon 15,355056
VÄGBESKRIVNING
Med bil: från Örebro: riksväg 50 mot Falun, sedan länsväg 831 mot Frövi eller från E 18 vid Arboga, länsväg 249 mot Frövi.
Du kan inte skicka e-post till en intagen här. Se instruktioner för att skicka brev till intagna.
Rutinerna för besök på anstalter och häkten ser annorlunda ut än normalt på grund av risken för smitta. Permissioner på egen hand är tillfälligt stoppade.
Den intagna ansöker skriftligen för eventuell besökare. Därefter får den intagna meddela sin besökare om datum och tid. Besökaren måste vara godkänd (se besökstillstånd nedan).
Den intagna skickar per post ut samtyckesblankett till besökaren. Besökaren fyller i blanketten och skickar kuvert märkt "VB-dag" till
Hinseberg 120
718 92 Frövi
Därefter ansöker den intagna och ansökan prövas av anstalten.
Anstalten har fem stycken besöksrum, varav ett är särskilt barnanpassat.
Anstalten Hinseberg har en besökslägenhet.
Besökare ska kunna uppvisa giltig fotolegitimation, gäller alla som fyllt 15 år.
Som villkor för besök kan av säkerhetsskäl föreskrivas att du underkastar dig kroppsvisitation eller ytlig kroppsbesiktning.
I samband med besöket får en intagen ta emot 20 frimärken, 10 fotografier, 3 tidningar, 3 böcker, glasögon/solglasögon (av mindre värde), 10 cd-skivor, 10 vykort samt lotter. Dessutom kan besökaren, om det finns en godkänd hemställan, lämna in andra artiklar som den intagna behöver för att kunna genomföra verkställigheten på ett ändamålsenligt sätt.
Mobiltelefon får inte tas med till besöket. Mobiltelefon, ytterkläder, handväska etc. ska förvaras i låsbart skåp under besöket.
Matvaror, tillhörigheter eller annat får inte medföras in till besöksrummet av besökaren. Blöjor, välling och barnmat får medtagas efter att det har blivit visiterat.
Eventuellt medhavda mediciner skall medbringas i originalförpackning.
Du kan inte skicka eller ge pengar till den som är intagen. Den som sitter i häkte eller på anstalt får inte ta emot pengar utifrån, från anhöriga eller andra. Läs mer här.
Textiltryckeri och sömnad. Montering och förpackning. Stansning. Centralkök. Viss service och arbetsträning.
Vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå, svenska för invandrare samt läs- och skrivträning.
Anstalten har flera ackrediterade behandlingsprogram de intagna kan delta i. Dessutom har anstalten föräldrautbildning.
Hinseberg har en välutrustad fritidshall. Det finns även en kiosk.
De intagna lämnar regelbundet urinprov och anstaltens personal visiterar celler och andra utrymmen för att förhindra förekomst och användning av narkotika.
På flertalet avdelningar på Hinseberg bedrivs självförvaltning. Det innebär att de intagna själva ansvarar för planering, inköp och tillagning av maten samt för ekonomisk planering och uppföljning.
Hinseberg var ursprungligen en herrgård och har anor från 1400-talet. På 1940-talet användes herrgården som vårdhem för pojkar med psykiska problem. 1956 köptes Hinseberg av staten och Kriminalvården och är från 1960 Sveriges största kvinnoanstalt.
Ja
Av de cirka 140 anställda är ca 2/3 kvinnor och 1/3 män.