Anstalten Svartsjö
Svartsjö är en anstalt med 56 ordinarie platser i säkerhetsklass 3. Anstalten ligger i Ekerö kommun utanför Stockholm.
Svartsjö är en anstalt med 56 ordinarie platser i säkerhetsklass 3. Anstalten ligger i Ekerö kommun utanför Stockholm.
Anstalten Svartsjö
179 95 Svartsjö
Kriminalvården Anstalten Svartsjö Intagens namn
Fiskaruddsvägen 10
179 95 Svartsjö
Fiskaruddsvägen 10
179 95 Svartsjö
Kriminalvården Anstalten Svartsjö
Fiskaruddsvägen 10
179 95 Svartsjö
Lat 59,3649
Lon 17,731
Med bil: Från Stockholm väg 261 mot Ekerö via Brommaplan och Drottningholm. Höger vid Tappström mot Färentuna, därefter skyltat mot Svartsjö.
Med t-bana och buss: T-bana grön linje till Brommaplan, sedan buss 316, 317 (byte till 315), 318 och 336. Avstigning Svartsjö Slott. Se tider på www.sl.se.
Du kan inte skicka e-post till en intagen här. Se instruktioner för att skicka brev till intagna.
Rutinerna för besök på anstalter och häkten ser annorlunda ut än normalt på grund av risken för smitta. Permissioner på egen hand är tillfälligt stoppade.
Om du besöker anstalten Svartsjö med barn är det tillåtet att ta med barnmat, välling, mjölkersättning och klämpåsar etc. in på anstalten så länge de förs in i sluten originalförpackning. Det är också tillåtet att ta med nappflaska eller liknande för att kunna ge barnet medhavd mat.
All besöksbokning för obevakade besök görs via Kriminalvårdens Servicecenter på 011–496 36 50. Besök bokas för nästkommande vecka och veckan därpå. Besök kan därmed inte ske samma vecka som bokningen. Besöksbokningen är öppen helgfria måndagar, onsdagar samt fredagar 10.00-16.00 och helgfria tisdagar och torsdagar 10.00-18.00.
Vid bokning av övervakade besök tar besökaren direktkontakt med anstalten på 08- 559 381 01. Övervakade besök måste bokas minst sju dagar innan besöket ska äga rum.
Om ni är intresserade av att komma på studiebesök till oss, vänligen skicka ett mail med intresseanmälan till studiebesok.ksc@kriminalvarden.se och skriv Anstalten Svartsjö i ämnesfältet.
Du kan inte skicka eller ge pengar till den som är intagen. Den som sitter i häkte eller på anstalt får inte ta emot pengar utifrån, från anhöriga eller andra. Läs mer här.
Småindustri med snickeri, jordbruk med spannmåls- och köttdjursproduktion, parkskötsel, vedproduktion, lokalvård och förrådsarbete.
Vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå, svenska för invandrare samt läs- och skrivträning.
Anstalten har flera ackrediterade behandlingsprogram de intagna kan delta i. Dessutom har anstalten föräldrautbildning.
Anstalten har träningslokal och tennisbana innanför staketet. Utanför staketet finns fotbollsplan och idrottshall.
De intagna får regelbundet lämna urinprov. Förekomst av narkotika på anstalten bekämpas genom dagliga visitationer av bostadsrum och allmänna utrymmen.
På anstalten Svartsjö sköter de intagna själva de dagliga sysslorna, bland annat inköp av mat, matlagning och lokalvård.
Den första anstalten i Svartsjö var tvångsarbetsanstalten i Svartsjö slott, som öppnades 1891. På 1920-talet ändrades inriktningen till en mer öppen anstalt och jordbruksarbete blev en del i behandlingen av fångarna. Slottet användes som fängelse fram till 1966.
Dagens Svartsjöanstalt började tas i bruk på 1950-talet och var en öppen anstalt tillsammans med det som idag är anstalten Färingsö. Anstalten byggdes ut på 1960- respektive 80-talen. 1985 bildades den öppna anstalten Svartsjö för män och den slutna anstalten Färingsö för män och kvinnor.
Nej
Svartsjö har drygt 30 anställda. Därutöver finns personal (fastighet, administration med mera) som är gemensam med anstalten Färingsö.