Anstalten Tillberga
Tillberga är en anstalt med 185 platser i säkerhetsklass 3. Anstalten ligger norr om Västerås.
Tillberga är en anstalt med 185 platser i säkerhetsklass 3. Anstalten ligger norr om Västerås.
Stinsvägen 7
722 33 Västerås
Kriminalvården Intagens namn
Box 1133
721 28 Västerås
Stinsvägen 7
722 33 Västerås
Anstalten Tillberga
Box 1133
721 28 Västerås
Lat 59,6878
Lon 16,631
Med bil: Väg 56 Västerås-Sala, sedan mot Tillberga efter Hökåsen.
Med buss: Buss 21 (VL) från Västerås central till Tillberga, Bygelvägen.
Du kan inte skicka e-post till en intagen här. Se instruktioner för att skicka brev till intagna.
Rutinerna för besök på anstalter och häkten ser annorlunda ut än normalt på grund av risken för smitta. Permissioner på egen hand är tillfälligt stoppade.
All besöksbokning för obevakade besök görs via Kriminalvårdens Servicecenter på 011–496 36 50. Besök bokas för nästkommande vecka och veckan därpå. Besök kan därmed inte ske samma vecka som bokningen. Besöksbokningen är öppen helgfria måndagar, onsdagar samt fredagar 10.00-16.00 och helgfria tisdagar och torsdagar 10.00-18.00.
Besök sker i besöksrum på utsatta tider. När du kommer som besökare till anstalten ska du först anmäla dig i Centralvakten. Ta alltid med dig giltig legitimation. Efter att du har anmält dig kommer du att registreras i anstaltens datasystem och sedan kommer du att visiteras. Det är inte tillåtet att ta sig ner på anstaltsområdet eller möta den intagne innan anmälan och visitation skett i Centralvakten.
Högst tre vuxna besökare får tas emot vid varje besökstillfälle. Besökare ska anmäla sig i centralvakten 15 minuter innan besöket påbörjas.
Det är inte tillåtet att lämna anstalten under pågående besök och sedan komma tillbaka in.
Besökare får inte föra in mat, dryck eller annat som kan förtäras till den intagne i samband med besök. Det som besökare och intagna önskar förtära under besöket får den intagne köpa i anstaltens kiosk. Mat till spädbarn – barnmat i oöppnad förpackning och välling – får tas med in på anstaltsområdet.
Besökare får inte ta in mobiltelefoner eller annat som inte hör till det tillåtna normalinnehavet för intagna på anstalten.
Det finns ett begränsat utrymme att lämna in tillhörigheter till den intagne. Detta gäller sådana tillhörigheter som inte går att köpa i anstaltens kiosk och som den intagne får inneha på bostadsrummet utan särskilt tillstånd, exempelvis kläder i mindre mängd, tillåtna tidningar i mindre mängd och böcker.
Alla personliga tillhörigheter som inte omfattas av normalinnehavet eller som den intagne inte har särskilt tillstånd att inneha kommer du som besökare att ombes ta med hem efter avslutat besök. Centralvakten får i normala fall inte ta emot föremål som besökare vill lämna in om särskilt tillstånd krävs för införande av föremålet eller varan.
Du kan inte skicka eller ge pengar till den som är intagen. Den som sitter i häkte eller på anstalt får inte ta emot pengar utifrån, från anhöriga eller andra. Läs mer här.
Besök av barn på anstalten sker i besöksrum. Detta betyder att inga barn får vistas på anstaltsområdet och att varje besökstillfälle är begränsat till maximalt två (2) timmar.
Med barn avses alla personer under 18 år. Besök av barn ska alltid ske tillsammans med vårdnadshavare eller annan person som barnet har förtroende för. Denna person måste även själv ha godkänt besökstillstånd till den intagne samt ha godkännande av anstalten att följa med barnet. Vid varje besökstillfälle som sker med annan än målsman ska även intyg från vårdnadshavare medföras till anstalten.
Det är alltid den som barnet ska besöka anstalten tillsammans med som bokar besöket.
Besökande barn ska under hela besökstiden stå under uppsikt av vårdnadshavare eller annan medföljande vuxen person.
Om du har några frågor gällande denna information eller någon annan fundering inför ditt besök är du välkommen att kontakta anstalten på telefonnummer 021-495 37 54 under angiven bokningstid.
Trähusfabrik, produktionskök, annan strukturerad verksamhet (ASV) samt städ och service/underhåll.
Vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå, svenska för invandrare samt läs- och skrivträning. Dessutom har Tillberga truck- samt träteknisk utbildning.
Anstalten har flera ackrediterade behandlingsprogram de intagna kan delta i.
Anstalten Tillberga har idrottshall, utegym, musikrum och minigolfbana. Regelbundna besök av representanter från Svenska Kyrkan och trossamfund.
De intagna på Tillberga lämnar regelbundet urinprov för kontroll av drogfrihet. Personalen på anstalten visiterar dagligen celler och andra utrymmen för att förhindra att droger kommer in på anstalten.
Anstalten är byggd 1963. Under 2019 och 2020 har antalet platser utökas från 117 till 185 genom att inrätta 20 beredskapsplatser. Årsskiftet 2020/2021 öppnades även 2 modulhus med 24 platser vardera.
Ja
Anstalten har 93 anställda män och kvinnor.