Kriminalvården logotyp
Kriminalvården logotyp

Häktet Kronoberg

Häktet Kronoberg är ett av Kriminalvårdens säkerhetshäkten och ligger på Kungsholmen i Stockholm. Häktet har 239 platser.

Kontakt och hitta hit


Besöksadress

Bergsgatan 52

112 31 Stockholm

Post och paket till intagna

Kriminalvården Intagens namn

Box 12106

102 23 Stockholm

Leveransadress

Bergsgatan 52

112 31 Stockholm

Postadress

Häktet Kronoberg

Box 12149

102 24 STOCKHOLM

Telefon och fax

Tel 08-559 385 00

Fax 08-559 385 50

GPS

Lat 59,3307

Lon 18,0389


VÄGBESKRIVNING

Med bil: Bergsgatan 52, häktet är beläget jämte polishuset.

Tåg/buss/tunnelbana: Från centralstationen tar det ca 10 minuter att gå till häktet. Tunnelbana från centralstation, ta tunnelbanan mot Akalla och Hjulsta, gärna första vagnen i färdriktningen, åk en station till Rådhuset och tag närmaste utgång mot Bergsgatan. Häktet ligger ca 100 meter från utgången. Flertalet bussar kör i närheten av häktet t.ex. linje 1,3,40 mm För preciserad vägbeskrivning hänvisas www.sl.se

Skicka e-post till häktet

Du kan inte skicka meddelande till en intagen här. Se instruktioner för att skicka brev

Jag har läst och godkänner vilkoren för personuppgifter i länken nedan
Googles platskarta över Häktet Kronoberg

Besök och bokning


Lättnader kring besök vid skydd mot covid-19

Från den 18 oktober 2021 har förutsättningarna för besök förändrats.
Mer information om vad som gäller kring besök och permissioner finns här.

Generell information om besök på häkte

Besöksbokning

Telefon: 08-559 38671
Tisdag, torsdag 9:00 - 11:00

Inför besök

Besök hanteras genom att de intagna själva fyller i en blankett (besök och/eller telefon), som sedan skickas till häktets handläggare. Vid positivt beslut kontaktas den besökande för att få information om hur besök går till, tider för dessa samt telefontider för besöksbokning.

Besökstider är dagtid måndag till söndag.

Bokning av rum för tjänstebesök

För bokning av rum för tjänstebesök kontakta avdelningen. Ring Kriminalvårdens växel på telefon 077-228 08 00.

Studiebesök

Vi tar emot skriftlig förfrågan om studiebesök via mejl.

Inlämning av tillhörigheter

Måndag–fredag 08:00–11:00 och 13:00–16:00.

Helger och röda dagar är det stängt för inlämning, förutom i samband med besök och ska i normalfallet ha föregåtts med att den intagna hemställt om vad denne önskar få inlämnat. En uppsättning kläder inför rättgång kan ske utan föregående hemställan. Häktet tar inte emot digitala lagringsmedier, tobak, blommor, mat eller dryck.

Telefonnummer till inlämningen : 08/55938518

Pengar till intagna

Du kan inte skicka eller ge pengar till den som är intagen. Den som sitter i häkte eller på anstalt får inte ta emot pengar utifrån, från anhöriga eller andra. Läs mer om pengar till intagna.

Verksamhet


Detta gör häktade på dagarna

Intagna erbjuds att duscha, promenera, träna, läsa tidning, lyssna på radio och titta på kabel-TV. Möjlighet till cellarbete finns samt sköta städ och tvätt. Den intagne har utöver kriminalvårdare möjlighet att träffa präst, Röda Korset, sjuksköterska, läkare, psykolog och bibliotekarie.

På samtliga avdelningar, även restriktionsavdelningarna, finns möjlighet till motion och kontakt med Nämnden för andlig vård samt möjlighet till Krimyoga.

I en normalcell finns säng, bord, sittplats, hylla, kabel TV och radio.

Generell information om verksamheten på häkten

Om häktet


 

Häktet tar emot intagna från hela landet och skriver årligen in 8 000-10 000 personer. Kategorierna är bland andra gripna, anhållna, häktade och lagen om omhändertagande av berusade (LOB).

Organisation och funktion

Häktet Kronoberg är en arbetsplats för cirka 248 årsarbetskrafter. Ledningsgruppen består idag av en kriminalvårdschef och tio kriminalvårdsinspektörer.

Majoriteten av häktets 248 medarbetare består av kriminalvårdare, men vid häktet finns även produktionsledare, lärare, sjukvårdspersonal, själavårdare, personalhandläggare, kansliassistenter, klienthandläggare, tekniker med flera.

Häktet har för närvarande ett antal olika avdelningar såsom arrest/inskrivning, restriktionsavdelningar och normalavdelningar. Häktet har gemensamhetsavdelning för män resp. kvinnor, samt en avdelning för intagna med speciella omvårdnadsbehov.

Kort historik om häktet

Häktet togs i bruk 1975 och har genomgått en omfattande ROT-renovering. Häktet återinvigdes i december 2017 och stod klart i januari 2018.

Utrustat med videokonferens

Ja