Kriminalvården logotyp

Häktet Luleå

Häktet Luleå tar emot häktade både med och utan restriktioner. Häktet ligger nära Universitetet och finns i samma hus som ungdomsanstalten. Häktet har 37 platser.

Kontakt och hitta hit


Besöksadress

Kårhusvägen 10

977 56 Luleå

Post och paket till intagna

Kriminalvården Intagens namn

Kårhusvägen 10

977 56 Luleå

Leveransadress

Kårhusvägen 10

977 56 Luleå

Postadress

Häktet i Luleå

Kårhusvägen 10

977 56 Luleå

Telefon och fax

Tel 0920-21 41 00

Fax 0920-21 41 58

GPS

Lat 65,6215

Lon 22,1326


VÄGBESKRIVNING

Buss från centrala stan till universitetsområdet. Därifrån är det en kort promenad till anstalts- och häktesanläggningen på Porsön.

Skicka e-post till häktet

Du kan inte skicka meddelande till en intagen här. Se instruktioner för att skicka brev

Jag har läst och godkänner vilkoren för personuppgifter i länken nedan
Googles platskarta över Häktet Luleå

Besök och bokning


Generell information om besök på häkte

Till barn som ska på besök hos oss

Besökstider

Obevakade besök
Måndag - söndag 14:30 - 15:30

Besöksbokning

Telefon: 011–496 36 50

Boka obevakade besök

All besöksbokning för obevakade besök görs via Kriminalvårdens Servicecenter på 011–496 36 50. Besök kan bokas innevarande vecka. Varje onsdag släpps även veckan därpå. Besöksbokningen är öppen helgfria måndagar, onsdagar och fredagar 10.00–16.00 samt helgfria tisdagar och torsdagar 10.00–18.00.

Boka bevakade besök

Bevakade besök bokas av den besökande på telefon 0920-21 41 60 (centralvakten) på vardagar kl. 18–22 och hela helgerna. Alla besökare ska kunna visa giltig legitimation (ID, pass).  Legitimation ska visas redan vid inpasseringsgrinden.

Pengar till intagna

Du kan inte skicka eller ge pengar till den som är intagen. Den som sitter i häkte eller på anstalt får inte ta emot pengar utifrån, från anhöriga eller andra. Läs mer om pengar till intagna.

Verksamhet


Detta gör de häktade på dagarna

Intagna utan restriktioner erbjuds promenad på stor gemensam gård på förmiddagen. På eftermiddagar är det verksamhet på gemensamhetsavdelningen i form av sysselsättning.

Här sker också viss gruppverksamhet på andra tider. För intagna med restriktioner finns viss möjlighet till enskild vistelse med personal. Motionsrum finns på avdelningen.

Generell information om verksamheten på häkten

Om häktet


Organisation och funktion

Häktet är en del av verksamhetsområdet Luleå. Verksamhetsområdet Luleå består också av ungdomsanstalten Luleå som ligger i samma byggnad som häktet, samt ungdomsanstalten i Haparanda. Häktet tar emot män och kvinnor, häktade både med och utan restriktioner. Upptagningsområde är Norrbottens län.

På häktet Luleå finns en kriminalvårdsinspektör som ansvarar under Kriminalvårdschefen för verksamheten. I verksamheten arbetar dessutom kriminalvårdare, vakthavande befäl, administratörer samt klienthandläggare.

Resurser i form av säkerhetssamordnare, personalassistent, psykolog och sjuksköterska delas med övrig verksamhet inom verksamhetsområdet.

Utrustat med videokonferens

Ja