Kriminalvården

Lyssna

På Kriminalvårdens webbplats finns lyssnafunktionen ReadSpeaker. Funktionen gör att texten på sidorna kan läsas upp för dig.

Som användare av Readspeaker så behöver du inte ladda ner eller installera någonting utan funktionen omvandlar webbplatsens texter i realtid till tal. Du kan även lyssna från dator, mobil och surfplatta.

Hur fungerar det?

För att lyssna på webbplatsens textinnehåll trycker du på lyssna-knappen ovanför varje text. När du klickar på lyssna-knappen öppnas en spelare som direkt börjar läsa upp texten på sidan. Texten markeras synkroniserat med ljudet.

I spelaren kan du pausa, stoppa och starta om läsningen. Du kan också justera volymen, ladda ner uppläsningen som ljudfil och stänga spelaren. Om du vill att uppläsningen ska börja i ett annat stycke så markerar du bara vart och klickar på lyssna-knappen intill.

Använd tab/shift+tab för att navigera i spelaren med bara tangentbordet. Tryck Enter för att aktivera en knapp eller länk.

Inställningar

Under spelarens inställningar är det möjligt att anpassa uppläsningen. Du kan ställa in talhastighet, storlek på text som läses upp och färg på textmarkeringen. Du kan också bestämma om den synkroniserade markeringen ska visa ord eller meningar.