Kriminalvården

Fakturering och e-handel

Här hittar du information om fakturering och e-handel. Observera att en faktura via mejl eller PDF inte är en e-faktura i detta sammanhang.

 

Ny lag om krav på e-faktura

Från den 1 april 2019 ska ni som leverantör till Kriminalvården skicka oss en e-faktura. Här kan du läsa mer om lagen (länk).

Observera att PDF inte är ett godkänt format.

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med e-faktura. Inköp som görs av oss, Kriminalvården, ska därför faktureras med en e-faktura.

Kom även ihåg att ange vår referens i fakturan.

Om e-faktura

Kriminalvården kan ta emot e-fakturor i formaten Svefaktura och PEPPOL BIS 3. Vi har öppen kommunikation till de flesta VAN-operatörer och behöver då inte godkänna er som sändande företag.

  • Kriminalvårdens VAN-operatör: CGI
  • Kriminalvårdens EDI-adress: 2021000225
  • Kriminalvårdens PEPPOL ID: 0007:2021000225 

Använder ni operatörerna Visma Proceedo, Scancloud, BGC eller TrueCommerce kontakta oss för registrering hos CGI.

Fakturans innehåll

Fakturan behöver innehålla viss information för att vara giltig. Mer information om detta hittar du på Skatteverket (länk) 

Förutom detta så måste fakturan även innehålla referens. Referens är kostnadsställe och användar-ID alternativt ordernummer.

Betalningsvillkor till Kriminalvården är 30 dagar.

Frågor/kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

 

Ni som inte e-fakturerar idag

Om ni inte har ett affärssystem som stöder e-faktura:

Använd fakturaportalen för att skapa en e-faktura och skicka till oss.

Om ni har ett affärssystem

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystemen/ekonomisystem. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.

Pappersfaktura

Kriminalvården har en gemensam fakturaadress för hela myndigheten. Pappersfakturor skickas för inskanning till adressen:

Kriminalvården

Box 507 69

20271 Malmö

  

Läs mer