Kriminalvården logotyp

Krim:tour - Möt oss på Sverigeturné

Hur är det egentligen att sitta i fängelse? Finns det wi-fi? Hur är det att jobba i Kriminalvården? Vi pratar kriminalvård med dig, hur vi gör för att bryta den onda cirkeln. Se vår turnéplan och kom förbi och träffa oss.

Kriminalvårdens trailer har rullat till många platser runt om i landet. I den här videon berättar vi varför. Videon är en minut lång. Transkribering av videon (pdf).

Vad är Krim:tour? 

Krim:tour är en turnerande utställning där vi bjuder in allmänheten att uppleva och prata kriminalvård med våra medarbetare. Från norr till söder stannar vi till på torg och universitet, vid gallerior och mässor. Du träffar medarbetare från anstalter och häkten som kan svara på dina frågor och vi berättar gärna om vad vi gör, hur livet ser ut inne på häkten och anstalter och hur det är att jobba inom Kriminalvården.

Inne i Kriminalvårdens trailern finns en riktig cell som man kan titta in i. Vi visar upp filmer från olika delar av verksamheten och du kan också besöka anstalter och häkten genom VR-glasögon. Vi tänker på miljön - trailerns dragbil körs på 100% fossilfritt bränsle. I trailern är heltäckningsmattan tillverkad av återvunna jeans och cellens inredning återanvänd från Kumla.

Krim:tour turnéstopp 2021

Just nu har vi inga fastställda stopp men vi jobbar på det. Vi uppdaterar vår turnéplan kontinuerligt och du kommer hitta information här på sidan. Håll utkik efter ett stopp nära dig och kom förbi och träffa oss! 

Se våra genomförda turnéstopp här