Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

”Det här kommer bli större för varje år”

27 augusti 2014

Närmare 150 kollegor i Kriminalvården visade sitt stöd under Stockholm Pride.

Med dans och glatt flaggande gick paraden från Mariatorget via Sergels torg mot Östermalm. Kriminalvården hade hyrt en lastbil och på flaket vände discjockeyn plattor.

– Vi är många fler än förra året och det är roligt att se så många nya ansikten, stämningen och engagemanget, säger informationschef Pelle Ekman.

Deltagandet från myndigheten har växt, och under årets parad hade 140 medarbetare föranmälts sig, men det var betydligt fler som slöt upp.

– Det är mysigt att så många även har tagit med sina familjemedlemmar. Förra året fick vi mycket stöd från generaldirektören, men i år har det kommit underifrån i organisationen. Det är intressant och jag tror att det här kommer bli större för varje år, säger Patrik Scherman, en av dem som varit med i förberedelserna för Kriminalvårdens deltagande.

– Det är så ofantligt många som visar solidaritet och förståelse genom detta kärleksbudskap. Det är många fler i år, många utanför hbtq-gruppen, som homosexuell blir väldigt tacksam. Det här kommer att sända ut signaler till Kriminalvården i hela landet, att vi är så många kollegor som ställer upp för varandra, säger Patrik Scherman.