Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Debatt och miljö i nya Omkrim

1 december 2014

I tidningen Omkrim finns en ny avdelning med debatt om kriminalvård. Du kan själv svara på debattinlägg från webbplatsen. Läs mer i tidningen som denna gång fördjupar sig i miljöfrågor, med bildreportage om återbruk av textilier, smartare inköp, eco-driving och grönare vardag.

I den fullmatade Omkrim finns artiklar, notiser, grafik, vetenskap, ledare, insändare och krönika. Ta del av nyheter och bildreportage landet runt, från anstalten Borås till frivården Uppsala, via Tidaholm och Storboda. Läs och inspireras av miljötemat och om hur Kriminalvården skulle kunna ta ett ännu större ansvar för miljön.

Klicka och läs mer i senaste numret av Omkrim.

Först ut vår debatt är Anne Ramberg, Advokatsamfundets generalsekreterare. Hon efterlyser de stora kriminalpolitiska frågorna. Hon menar att politikerna bör sträva efter en sänkt repressionsnivå och avkriminalsera vissa brott. Vad tycker du?
Gör ditt inlägg här.

Det kan vara otacksamt att jobba i Kriminalvården. Klienterna är här mot sin vilja och kan vända sin frustration mot dem som jobbar. Men ibland kan en blick, ett handslag, ett leende få personalen att känna att de gör skillnad. Läs om sådana tillfällen i avdelningen Guldkorn i Vardagen.

Mer i Omkrim:

  • Grattis fotbojan 20 år!
  • Martin Schibbye på besök i fängelse.
  • Yrket: Produktionsledare
  • I huvudet på Nils Öberg
  • Boken och filmen som stödjer barnen, när de vuxna krisar.

Läs mer om tidningen