Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Balkong gav guld till Tygelsjö anstalt

9 juni 2014

Tygelsjö anstalts naturbruksutbildning vann guld i Metro bostads balkongtävling på Malmö Garden Show. Intagna har sedan i vintras jobbat med bidraget En balkong mot Medelhavet.

 

Susann Lindahl-Holmberg, du jobbar som produktionsledare i handelsträdgården vid anstalten Tygelsjö, ni vann guld i år igen, hur kändes det?
– Det var jätteroligt, speciellt att vi lyckades göra en så bra balkong så att den fick en guldmedalj. Jag tror att den var tilltalande, besökarna gav många positiva kommentarer. Vi trodde inte att den skulle bli så fin som den blev, och blev förvånade när den var klar. Det fanns även ett pris till, Publikens val, som vi också lyckades vinna. Vi fick 572 röster medan andraplatsen fick 244. Det kändes jättestort att vi vann med så många röster. Det blir nog mycket svårt att upprepa det, att få guldmedalj är en sak, men att charma besökarna är en annan, men man får tro att man kan.

Hur var stämningen?
– Den var mycket god och trevlig. Det var tre dagar med solsken med en massa glada och nyfikna människor. Vi sålde blommor från handelsträdgården och pallkragar. Det var en mycket stor försäljning, våra försäljare hade nästan 400 kunder varje dag. Det blev gigantiskt många blommor. Vi som har varit med har tyckt att det var roligt och en ära att få vara med. Det har varit en lång process där det har lagts ner mycket tid.

 

Hur ska ni vinna guld nästa år?
– Vi får komma på en ny bra design. Det kommer nya människor och nya idéer. Det är en utmaning, men det ska nog gå. Men det här året kommer bli hårt att slå. Nu ska vi ta en liten paus, men när vi närmar oss november så ska vi fundera på nästa design. Vi ska ha gott om tid när det gäller att odla växter.

Malmö Garden show

En årlig trädgårdsmässa i Malmö som pågår under tre dagar med försäljning, tävlingar och olika aktiviteter. Merparten av aktörerna är lokala producenter.

I naturbruksutbildningen ingår att vara med i en process från idé till färdigt projekt. Idén kom från Arbetsförmedlingen och visade sig vara ett viktigt inslag där vi kan visa vad klienter och Kriminalvården gör.